Entrega dels ajuts de l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol i l’Institut Català de la Salut

CgpPkLVWMAA37n-L’IDIAP Jordi Gol i l’ICS han donat a conèixer avui els guanyadors dels ajuts per a la recerca en atenció primària en el marc de les X Jornades de l’Institut d’Investigació, que coincideixen amb el seu 20è aniversari.

A continuació, podeu veure tots els premiats i premiades.

12a convocatòria d’ajuts a l’impuls d’estratègies de recerca a l’atenció primària mitjançant la intensificació d’investigadors 2015

Epidemiològica de l’osteoporosi a l’atenció primària a Catalunya. Investigador: Daniel Martínez del Centre d’Atenció Primària Sant Martí de Barcelona.

Recerca en atenció i salut mental. Investigadora: Maite Peñarrubia de l’Equip d’Atenció Primària Dr. Bartomeu Fabrés i Anglada (Metropolitana Sud).

Recerca en atenció i salut mental. Investigadora: Maite Alzamora de l’Equip d’Atenció Primària Riu Nord-Riu Sud (Metropolitana Nord).

Grup ISV-Girona. Epidemiologia de les malalties cardiovasculars i els seus factors de risc. Investigadora: Mar Serrat de l’Equip d’Atenció Primària Banyoles (Girona).

Avaluació i millora de les intervencions en prevenció cardiovascular i en el diagnòstic de la fibril·lació auricular a l’atenció primària. Investigadora: Rosa Dalmau del Centre d’Atenció Primària El Temple (Terres de l’Ebre).

18a convocatòria d’ajuts a projectes de recerca en atenció primària de l’IDIAP Jordi Gol

Estudi de valoració de la ingesta proteica en gent gran que viu a la comunitat. Investigadora principal: Mª Ángeles González del Centre d’Atenció Primària Guineueta de Barcelona.

16a convocatòria d’ajuts per a la realització del doctorat de l’IDIAP Jordi Gol i l’ICS

Vuit beques per a la capacitació en investigació i realització del doctorat a l’atenció primària (modalitat de dotació econòmica) als projectes següents:

– Efectivitat de les estatines en pacients diabètics tipus 2 sense malaltia vascular coneguda. Doctoranda: Eli C. León del Centre d’Atenció Primària Vidreres (Girona).

-Estudi de cohorts de base poblacional: Epidemiologia de l’infart agut de miocardi en la població major de 60 anys de l’àrea de Tarragona. Doctoranda: Mª José Forcadell Peris de l’Equip d’Atenció Primària Sant Pere Centre | Reus (Tarragona).

-Efectivitat de la implementació d’una guia de prescripció d’hipolipemiants sobre el control del colesterol LDL en cardiopatia isquèmica, en funció de la participació voluntària dels metges en una activitat formativa en línia. Doctoranda: Emma Forcadell de l’Equip d’Atenció Primària Ulldecona –La Sénia (Terres de l’Ebre).

– Traducció i validació d’un qüestionari d’ús de les TIC pels professionals d’atenció primària de Tarragona. Doctoranda: Yolanda Caules de l’Equip d’Atenció Primària Valls Urbà, CAP Doctor Sarró Roset (Tarragona).

-Incidència i evitabilitat dels ictus hemorràgics. Anàlisi de la mortalitat innecessàriament prematura i sanitàriament evitable (MIPSE). Doctoranda: Mª Antònia González de l’Equip d’Atenció Primària L’Aldea – Camarles – L’Ampolla (Terres de l’Ebre).

-Anàlisi de l’evolució clínica i complicacions de la faringitis aguda en adolescents i adults i associació amb l’etiologia de la infecció. Doctoranda: Silvia Crispi de l’Equip d’Atenció Primària Jaume I | Tarragona.

-Assaig clínic aleatoritzat: Avaluació d’un programa multicompost per al maneig integrat de dolor crònic i depressió en atenció primària. Doctoranda: Concepció Rambla de l’Equip d’Atenció Primària Valls Urbà, CAP Doctor Sarró Roset (Tarragona).

-Prescripció diferida d’antibiòtics en les infeccions respiratòries agudes no complicades. Doctoranda: Mariam de la Poza de l’Equip d’Atenció Primària Carles Ribas (Barcelona).

Dues beques per a la capacitació en investigació i realització del doctorat a l’atenció primària (modalitat d’intensificació) als projectes següents:

– Adaptació i validació del “Child and Adolescent Self-Care Performance Questionnaire” per avaluar les pràctiques d’autocura de la població infantil sana de 8 a 12 anys resident a Espanya. Doctoranda: Ana Mª Urpi de l’Equip d’Atenció Primària Passeig de Sant Joan – Carles I (Barcelona).

-Impacte de la implantació d’una eina de col·laboració clínica en xarxa (ECOPIH) entre professionals d’atenció primària i especialitzada en la reducció del nombre de derivacions. Doctorand: David Lacasta de l’Equip d’Atenció Primària La Salut | Badalona – Equip d’Atenció Primària Gran Sol | Badalona (Metropolitana Nord).

16a beca per a la capacitació en investigació en SIDIAP

Queda vacant.

5a convocatòria d’ajuts SIDIAP de l’IDIAP Jordi Gol

– Detecció i maneig de la malaltia renal crònica a l’atenció primària. Anàlisi descriptiva del cribratge, diagnòstic i control dels factors de progressió. Investigadora principal: Margarita Serra de l’EAP Figueres, Centre d’Atenció Primària Figueres Sud (Girona).

-Prevalença d’insomni i la seva relació amb factors clínics, farmacològics i socials. Investigador principal: Jesús Pujol del Centre d’Atenció Primària Balaguer (Lleida).

11a convocatòria d’ajuts per a estades en centres de recerca estrangers o estatals

-Servei de Nefrologia, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol: Carmen Expósito, EAP UGAP Centre-Oest (Metropolitana Nord).

-Department for Health, University of Bath: Mercè Marzo, USR Metropolitana Sud.

-Medical Care Research Unit: Anna Berenguera, IDIAP Jordi Gol.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.