L’obesitat i la diabetis centren la 8a Jornada de Recerca de l’ICS

jornada-recercaL’obesitat i la diabetis s’han convertit en els problemes de salut pública més seriosos del segle XXI al món. Les dues malalties apareixen entre les principals causes de mortalitat i discapacitat, i tenen un impacte econòmic molt elevat en els sistemes sanitaris. Per fer front a aquestes malalties, la prevenció i el desenvolupament de noves estratègies terapèutiques tenen una importància cabdal. En aquest sentit, la recerca clínica, la bàsica i l’epidemiològica són fonamentals per poder comprendre millor aquestes afeccions i desenvolupar nous tractaments. Per aquest motiu, s’ha decidit dedicar la 8a Jornada de Recerca de l’Institut Català de la Salut a abordar els darrers avenços de la investigació en obesitat i diabetis. Aquest any, la trobada se celebrarà el proper 3 de juny al Palau de Congressos de Girona. L’organització va a càrrec de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI).

La Jornada s’obrirà amb una conferència de la investigadora de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), Sonia Fernández-Veledo, que parlarà sobre la relació entre el teixit adipós i la immunitat. A continuació tindran lloc dos simposis, un sobre obesitat i l’altre sobre la diabetis. El primer estarà moderat per l’investigador de l’IDIBGI Wifredo Ricart, i abordarà temes com la relació entre el metabolisme i l’obesitat, i la cirurgia robòtica com a tractament d’aquesta malaltia. El segon simposi, moderat per l’investigador de l’IISPV Joan Vendrell, se centrarà en les complicacions que pot provocar la diabetis i la seva relació amb els nivells de ferro en l’organisme.

A continuació, tindrà lloc una conferència sobre el paper del cervell en la malaltia metabòlica, a càrrec de l’investigador de l’IDIBGI José Manuel Fernández-Real.

Premis a l’Investigador Jove i a la Trajectòria Investigadora a l’ICS

Al final de l’acte, es faran públics els noms de les persones que guanyaran la convocatòria 2016 del Premi a la Trajectòria Investigadora als Hospitals de l’ICS i del Premi a la Trajectòria Investigadora a l’Atenció Primària de l’ICS, amb una dotació de 10.000 euros cadascun, així com del Premi a l’Investigador o la Investigadora Jove, amb 5.000 euros, que volen distingir la contribució significativa al desenvolupament de la recerca en ciències de la salut en l’àmbit de l’ICS amb una activitat de nivell científic reconegut. L’objectiu d’aquests guardons és fomentar i reconèixer la investigació biomèdica d’alta qualitat, de caràcter preclínic i clínic, que es du a terme a la institució.

La Jornada s’adreça a professionals de l’ICS i de centres de recerca vinculats. Les inscripcions es poden fer a través de la intranet corporativa de l’ICS i de les intranets territorials o bé a través del web de l’ICS. Els professionals que no són de l’ICS i que treballen en centres de recerca, poden formalitzar la seva inscripció enviant un missatge de correu electrònic a Formació. En el correu s’ha d’indicar el nom i cognoms, DNI, càrrec, centre de treball, correu electrònic i telèfon.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.