El Servei de Farmàcia de l’Arnau participa en la 42a Reunió Anual de la “European Society for Blood and Bone Marrow Transplantation”

2En aquesta reunió hi han participat reconeguts líders del camp del transplantaments de cèl·lules mare hematopoètiques (TPH) i durant la mateixa s’ha volgut reconèixer el paper del farmacèutic oncològic.

L’estreta cooperació i la creixent integració del farmacèutic amb l’equip assistencial pretenen assegurar que tots els pacients sotmesos a trasplantament reben atenció farmacèutica d’alta qualitat. A tall d’exemple, el farmacèutic garanteix la idoneïtat clínica i la seguretat de tots els medicaments, incloses les ordres de quimioteràpia, la realització de la conciliació farmacoterapèutica, l’educació dels pacients en relació als seus medicaments i les possibles toxicitats, el seguiment i els resultats de salut.

Així mateix, la EMBT ha decidit incloure el farmacèutic en el programa científic de la Reunió Anual com una resposta a les demandes del farmacèutic i de reconeixement de la seva creixent atenció centrada en el pacient, com un membre integral de l’equip multidisciplinari que ofereix una varietat de serveis de farmàcia i d’educació apropiats tant per l’equip sanitari com per el pacient.

La EMBT ha editat un vídeo on hi participa la doctora Irene Mangues sobre la perspectiva del professional farmacèutic: https://t.co/hEY5xiRoZ9

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.