Centres de l’ICS realitzen diverses activitats per celebrar la diada de Sant Jordi

IMG_20160415_143428Com cada any, centres de l’ICS aprofiten la diada de Sant Jordi per fomentar la cultura a les seves instal·lacions. També s’han dut a terme propostes de dibuix per als més petits i hi haurà venda de roses. A continuació podeu veure un recull de les activitats que se celebren avui, 21 d’abril, demà i durant la diada.

La celebració de la diada de Sant Jordi a l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha començat avui amb la Fira de targetes i punts de llibre. A partir de les 18 h i fins a les 23 h tots els treballadors de l’HUB, els visitants i els col·leccionistes podran recollir a les taules instal·lades al vestíbul les targetes i punts de llibre editats per l’Hospital des de l’any 1989 en el marc del projecte cultural Bellvitge Art.

El gruix de les activitats es desenvoluparà el divendres 22 d’abril. Taules de venda de roses, signatures de llibres, exposicions i concerts musicals conformen el programa d’actes d’aquesta edició. Dissabte, 23 d’abril, hi haurà una paradeta de venda de roses. Els donants de sang rebran també obsequis relacionats amb la diada.

El CAP Ramon Turró de Barcelona ha fet un mural amb dibuixos de les nenes i els nens que es visiten a Pediatria i ha posat una paradeta d’intercanvi de llibres. L’equip de professionals ha elaborat punts de llibre artesanals.

Durant el divendres, 22 d’abril, els pacients ingressats a l’Hospital Germans Trias i Pujol rebran el punt de llibre guanyador del concurs d’aquest any. Seran els voluntaris els encarregats de repartir els punts per les habitacions. A les 11 del matí, l’escriptor Pau Joan Hernández i l’il·lustrador Òscar Climent visitaran els nens i nenes ingressats.  També hi haurà una parada de venda de llibres dels voluntaris de la Biblioteca del Pacient, situada a l’entrada principal de l’Hospital, i els estudiants de 5è de medicina hi vendran roses.

L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, durant tot el 22 d’abril, hi ha venda de llibres, amb descomptes als professionals, i part dels guanys aniran a una fundació protectora. També s’ha muntat una parada de venda de flors, realitzada pels alumnes d’infermeria de la Universitat Rovira i Virgili.

També coincidint amb Sant Jordi, el CAP La Serra de Sabadell ha muntat una exposició sobre recomanacions literàries d’alumnes de les escoles del barri  que tenen a veure amb la salut emocional.  El CAP Sud de Sabadell ha participa com aparador literari durant els dies previs a Sant Jordi. Els professionals han organitzat una exposició de fitxes de llibres recomanats pels nens i nenes de les escoles del barri.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.