L’Hospital Verge de la Cinta fa un simulacre d’atenció al pacient contaminat amb productes radioactius

2016_simulacre_autoproteccio_2_100

L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha portat a terme aquest dijous un simulacre d’activació del Pla d’autoprotecció del centre per a l’atenció al pacient contaminat amb productes radioactius.

El simulacre d’emergència ha comptat amb la col·laboració dels facultatius i tècnics en protecció radiològica l’Associació de Centrals Nuclears Ascó-Vandellòs ANAV, juntament amb el personal tècnic i sanitari de l’Hospital, i ha estat coordinat des del Comitè d’Autoprotecció i de Catàstrofes del centre.

El desplegament d’aquest operatiu tècnic i sanitari ha posat a prova el nou Pla d’autoprotecció de la instal·lació, un Pla que preveu totes les emergències que es poden produir com a conseqüència de la mateixa activitat i les mesures de resposta davant de situacions de risc, catàstrofes i calamitats públiques.

En l’avaluació posterior a l’exercici s’ha posat de manifest el resultat satisfactori del simulacre quant a la rapidesa en el sistema de comunicació, el desplegament i la preparació de l’àrea de descontaminació, i també pel que fa a la coordinació de tots els mitjans tècnics i humans necessaris per atendre una possible emergència.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.