Professionals de l’EAP Igualada Urbà presenten un estudi sobre úlceres per pressió en un congrés a Madrid

Cura úlceraProfessionals de l’Equip d’Atenció Primària Igualada Urbà han presentat recentment en un congrés celebrat a Madrid un estudi de prevalença de les úlceres per pressió a l’àmbit territorial de la capital de l’Anoia, on presten assistència. El treball posa de manifest que hi ha una major incidència de les úlceres entre les dones, que no es fan servir tant com seria desitjable els dispositius de descàrrega i que la majoria d’úlceres s’originen al domicili mateix i en persones que estan enllitades.

Entre els elements especialment positius s’ha detectat un elevat percentatge de col·laboració dels familiars en el procés de cures. Per millorar l’atenció a aquests pacients els autors proposen crear un registre específic d’úlceres per pressió a l’EAP Igualada Urbà, així com fer estudis periòdics per veure’n l’evolució i la millora.

Les persones que tenen més perill de patir úlceres són les que estan més temps al llit o assegudes en una cadira. Les úlceres o nafres apareixen per la pressió que ha d’aguantar una zona del cos de forma constant i durant molt de temps. Inicialment s’observa que s’envermelleix la pell, un fet que pot evolucionar fins a convertir-se en una ferida profunda que pot arribar a afectar el múscul i l’os.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.