L’Arnau assoleix el primer nivell de la Iniciativa per a la humanització de l’assistència al naixement i la lactància

IMG_9454L’Arnau ha assolit el nivell 1D (el primer de quatre fases) de la Iniciativa per a la humanització de l’assistència al naixement i la lactància (IHAN), que promou l’OMS i la UNICEF per animar els hospitals, centres de salut i sales de maternitat a adoptar les pràctiques que protegeixin, promoguin i donin suport a la lactància materna exclusiva des del naixement.

La Iniciativa s’ofereix als hospitals que voluntàriament la sol·licitin com un programa eficaç i estructurat per a la promoció de la lactància materna. També assegura que els hospitals acreditats han superat una avaluació externa, que garanteix que es compleixen els requisits exigits. El programa IHAN s’ofereix als hospitals com una oportunitat de millora ja assajada i provada.

Un hospital amb iniciativa per a la humanització de l’assistència al naixement i la lactància és sinònim d’una bona feina en l’atenció a embarassades, mares i nadons.

Per acreditar un centre hospitalari com a hospital IHAN és necessari:

  1. Complir els deu passos per a una lactància natural feliç, basats en proves científiques i aprovats per organismes nacionals i internacionals com a estàndards de bona pràctica clínica.
  2. Complir el Codi de comercialització de succedanis de llet materna i les resolucions posteriors de l’Assemblea Mundial de la Salut relacionades amb aquest Codi.
  3. Assolir, almenys, un 75% de lactància materna exclusiva des del naixement fins a l’alta.
  4. Oferir informació i suport a les mares que decideixen no alletar.
  5. Fer assistència al part d’acord amb l’Estratègia d’atenció al part normal del Sistema Nacional de Salut.

Un cop s’ha aconseguit l’acreditació, es realitzen les avaluacions periòdiques que garanteixen que se segueixen complint els requisits exigits.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.