Almacelles acull la III Jornada del Personal d’Infermeria de Pediatria d’Atenció Primària de les Terres de Ponent

Jornada Pediatria almacelles_Página_1La Jornada, adreçada al personal d’infermeria i mèdic de pediatria, té com a objectiu ampliar i actualitzar els coneixements dels professionals sanitaris que treballen en l’àmbit de la pediatria d’atenció primària i generar estratègies de millora en l’atenció a la salut dels infants, els  adolescents i les seves famílies.

L’adaptació de la sanitat pública als temps actuals, que generen nous tipus de pacients amb noves necessitats i expectatives, ha esperonat un grup d’infermeria de pediatria d’atenció primària a innovar en la seva tasca assistencial per tal que  sigui encara més eficient, condició indispensable per avançar cap a l’excel·lència.

En la II Jornada, que va tenir lloc el 2014, es va voler aprofundir en els grans temes de sempre (l’alletament, l’alimentació, l’amor o els límits), però amb una visió actualitzada i adaptada a les necessitats d’avui. També s’hi van tractar temes com ara les noves tecnologies o la relació entre sexe i afectivitat, fins llavors poc introduïts a les consultes però que demanaven una atenció especial.

Aquesta nova edició, que té com a lema “Seguim creixent amb els infants”,  pretén donar eines més acurades al personal d’infermeria per, d’una banda, fer  una tasca de cribratge mitjançant una taula dedicada a la detecció de la sordesa i també avaluant el peu infantil i, de l’altra, establir estratègies per abordar temes relacionats amb la salut mental.

També vol donar una visió de l’abordatge global de l’infant, amb una conferència inaugural dedicada a la salut, l’educació i el benestar emocional.

Atès que vivim una època de canvis és el moment d’unir el plantejament de diferents models sanitaris d’atenció integrada amb la necessitat d’oferir equitat, innovació i transversalitat. És per això que es tindrà en compte l’experiència d’altres territoris en aquests nous models d’atenció als infants, com a cloenda de la jornada.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.