L’Hospital Universitari de Bellvitge fa un pas més en el desplegament del nou edifici tecnoquirúrgic amb el trasllat de la Unitat de Cirurgia Major Ambulatòria

Nova UCMA 2L’Hospital Universitari de Bellvitge ha completat a finals de març el trasllat de la seva Unitat de Cirurgia Major Ambulatòria (UCMA) a la primera planta del nou edifici tecnoquirúrgic. La nova UCMA disposa d’uns espais més amplis i confortables i de noves estructures i equipaments, amb la qual cosa pot oferir una atenció de més qualitat als pacients. Dels 450 m2 de superfície que tenia fins ara, ha passat a disposar d’una àrea de 870 m2. Actualment té un total de 22 punts assistencials, que s’ampliaran a 34 quan s’inaugurin els nous quiròfans de cirurgia major ambulatòria.

La Unitat de Cirurgia Major Ambulatòria acull els pacients que són sotmesos a intervencions quirúrgiques que no necessiten ingrés hospitalari; per això també es coneix amb el nom d’Hospital de Dia Quirúrgic. S’hi realitzen tot un seguit de proce­diments quirúrgics terapèutics i diagnòstics que requereixen cures post­operatòries de molt curta durada. Funciona de dilluns a divendres, de 7.30 a 22.00 hores.

L’edifici tecnoquirúrgic de l’Hospital Universitari de Bellvitge és una àmplia construcció de cinc plantes (soterrani, planta baixa i tres pisos), adjacent i comunicada amb l’edifici principal de l’hospital, que concentrarà en un futur proper tota l’activitat de cirurgia i cures intensives de l’hospital, a més de la d’urgències ja en funcionament. Amb una superfície total de 45.000 m2, es va construir entre els anys 2007 i 2012 en el marc del Projecte Nou Bellvitge, i s’està posant en marxa gradualment amb les instal·lacions i els equipaments més punters.

L’1 de novembre de 2014, s’hi va inaugurar el nou Servei d’Urgències, amb gairebé 6.000 m2 de superfície i 64 boxs assistencials, el qual ha permès una millora molt important de les condicions en què s’ofereix l’atenció al pacient urgent. El setembre de 2015, s’hi van obrir el nou Hospital de Dia mèdic, la Unitat d’Esclerosi Múltiple, i els gabinets d’exploració de neurofisiologia, amb uns espais que triplicaven la superfície anterior.

Així mateix, aquest 11 d’abril de 2016 s’hi ha traslladat la secció d’assajos clínics del Servei de Farmàcia, i el proper 18 d’abril ho farà la secció de dispensació de medicaments a ambulatoris del mateix servei.

A més, s’està treballant ja en el trasllat al nou edifici, al llarg dels propers mesos, de la Unitat de Reanimació d’Urgències, la Unitat del Malalt Crític, set quiròfans destinats específicament a procediments de cirurgia major ambulatòria, i la subcentral d’esterilització.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.