L’Hospital Verge de la Cinta actualitza i amplia el sistema de telemetria a les unitats d’hospitalització

2016_Esp_2_telemetria_3_100La telemetria és un sistema sense fils que permet el monitoratge ambulatori continu de les constants vitals dels pacients. Bàsicament, consta d’un dispositiu electrònic individual i d’un sistema sense fils que n’envia la informació a les pantalles de control.

El dispositiu, d’una mida similar a un telèfon mòbil, es col·loca al pacient dins d’una funda d’un sol ús i s’hi connecta mitjançant diversos elèctrodes. N’emet constantment l’electrocardiograma, la freqüència respiratòria i la pulsioximetria, i, de manera puntual i programada, la pressió arterial no invasiva. Tots els paràmetres queden registrats a la unitat de control central perquè els professionals sanitaris puguin consultar tota la seqüència en qualsevol moment.

Així mateix, el sistema incorpora un seguit de senyals d’alarma que s’activen en el cas de qualsevol anomalia en els paràmetres i també si el pacient surt de l’àrea de control.

En una primera fase, s’han adquirit vuit aparells per a la Unitat d’Hospitalització d’Especialitats Mèdiques, on prèviament els professionals de manteniment de l’Hospital han instal·lat set antenes que cobreixen l’àrea de control i emeten la informació a les pantalles de control. N’hi ha tres en total: la central, al control d’infermeria, i dues més a les àrees de treball mèdic i descans, cosa que permet que els professionals visualitzin la informació des de diversos llocs.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.