La pràctica de cirurgia menor ambulatòria al CAP Gandesa facilita l’accessibilitat dels pacients de la Terra Alta als serveis sanitaris

2016_cma_terra_alta_2_retA la comarca de la Terra Alta cada dia hi ha una població més envellida i amb més dificultats per fer qualsevol tipus de desplaçament.

És per això que, ja fa més d’un any, al CAP Gandesa, amb la intenció de donar resposta a les necessitats de la població des de l’atenció primària de salut, s’hi han començat a fer intervencions de cirurgia menor, amb la implicació total de la Direcció d’Atenció Primària de Terres de l’Ebre, que n’ha facilitat els materials i els mitjans tècnics necessaris.

Prèviament, per dur a terme aquest projecte, dos professionals del CAP, un metge i una infermera, han rebut formació en la pràctica quirúrgica a l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre, sota la supervisió de l’equip de cirurgia del centre hospitalari. Així mateix, aquesta col·laboració ha permès establir sinergies molt positives entre l’Hospital i l’atenció primària.

Durant l’any 2015 i els dos primers mesos del 2016 s’hi han practicat 160 petites intervencions. L’experiència ha estat molt positiva tant pel que fa a la satisfacció dels professionals com a la dels usuaris, que perceben un apropament i un augment de l’accessibilitat dels serveis sanitaris al nostre territori. A més, s’ha aconseguit reduir les derivacions al servei de dermatologia i cirurgia amb les consegüents llistes d’espera.

Tot fa pensar en la continuïtat d’aquest servei a la Terra Alta i la propera implantació a la comarca veïna de la Ribera d’Ebre.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.