Els EAP de Sant Joan Despí col·laboren activament en la campanya del Dia Mundial de l’Activitat Física

Zumbapoliesportiu2Per primera vegada, l’Ajuntament de Sant Joan Despí i els dos equips d’Atenció Primària (EAP) de la localitat del Baix Llobregat sumaran esforços i organitzaran un seguit d’accions conjuntes amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, el dimecres 6 d’abril, sota el lema “Per la teva salut, mou-te”.

Entre les 10.30 i les 12.30 hores el poliesportiu municipal Francesc Calvet acollirà un seguit d’activitats físiques gratuïtes, com ara l’indoorwalking, aquagym i zumba conduïdes per monitors del centre. En aquesta mateixa franja horària, professionals dels EAP de Sant Joan Despí instal·laran un punt d’informació a la recepció del poliesportiu on atendran consultes dels ciutadans i els explicaran els beneficis de l’activitat física per a la salut, així com el funcionament de nous serveis telemàtics, com ara La meva salut. En aquest punt d’informació també es distribuiran fulletons amb consells pràctics per incorporar l’activitat física a la vida diària dels habitants de Sant Joan Despí, uns 33.500 segons el darrer cens de l’any 2015.

Els professionals dels EAP posaran especial èmfasi en difondre el paper fonamental de l’activitat física, juntament amb d’altres hàbits de vida saludable, per prevenir malalties cròniques freqüents, com ara l’obesitat, la diabetis, les dislipèmies, la hipertensió arterial, les malalties cardiovasculars i respiratòries, l’osteoporosi i l’artrosi. Es considera que la inactivitat física té un impacte negatiu sobre un mínim de 20 malalties cròniques.

Entre les 7 i les 18 hores, els poliesportius municipals de Sant Joan Despí faran una jornada de portes obertes pet tal que tothom que hagi recollit el díptic de participació pugui gaudir i conèixer tota la varietat de la seva oferta de serveis. A més, tots els participants a les tres activitats orientades del matí, així com les persones que passin pel punt d’informació dels EAP, rebran una invitació per poder fer ús dels poliesportius municipals qualsevol altre dia.

El programa del Dia Mundial de l’Activitat Física s’iniciarà, però, un dia abans, el dimarts 5 d’abril, amb una caminada popular oberta a persones de qualsevol edat, organitzada pel Departament de Gent Gran de l’ajuntament i que sortirà del CAP del Barri Centre a les 9.30 hores i finalitzarà al poliesportiu Salvador Gimeno, on es durà a terme una activitat dirigida. Sant Joan Despí compta amb tres rutes saludables com a integrant de la iniciativa PAFES (Pla d’Activitat Física, Esport i Salut), que aplega municipis catalans que han senyalitzat recorreguts per caminar a les seves àrees urbanes.

La implicació dels EAP de Sant Joan Despí en l’organització de la campanya respon a una voluntat d’integrar capacitats i recursos a nivell local, donat “que tots compartim el mateix objectiu: la millora de la salut i la qualitat de vida dels nostres ciutadans”, segons destaca Montserrat Munuera, adjunta de direcció dels EAP Ciutat de Sant Joan Despí.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.