Montserrat Figuerola, nova gerent territorial de l’ICS a l’àrea Metropolitana Sud

Presentacio dir.gerent M.Figuerola C. Calle_16_11La fins ara directora del Servei d’Atenció Primària Barcelonès Nord i Maresme, Montserrat Figuerola, és des d’avui la nova gerent territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS) a l’àrea Metropolitana Sud. Cristina Capdevila, fins ara directora assistencial de la Fundació Sanitària de Mollet, assumeix la direcció de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Així ho ha decidit la Comissió Executiva del Consell d’Administració de l’ICS que, a proposta de la Direcció Gerència de l’ICS, va aprovar aquests nomenaments ahir, dijous 31 de març.

Candela Calle, directora gerent de l’ICS, ha fet aquest matí la presentació de totes dues en un acte obert a tots els professionals al mateix Hospital. Posteriorment, també n’ha fet la presentació en una trobada amb professionals d’atenció primària de l’àrea Metropolitana Sud.

Montserrat Figuerola

Dra M Figuerola (2)Montserrat Figuerola Batista, nascuda a Girona el 1956, és llicenciada en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona i especialista en medicina interna. Entre 1984 i 1988 va ser metgessa adjunta al Servei de Medicina Interna de l’Hospital Dr. Josep Trueta. Entre els anys 1989 i 1994 es va dedicar a la cooperació internacional, primer com a coordinadora a Amèrica Central i el Carib d’ACSUR i després com a directora general a Espanya de la mateixa organització.

Entre 1994 i 2003 va treballar al Consorci Sanitari del Baix Empordà, en gestió d’atenció primària i en la Direcció d’Integració de Serveis d’Atenció Primària, Atenció Especialitzada i Atenció Sociosanitària. De 2004 a 2007 va ser gerent territorial de l’ICS a Girona. De 2007 a 2011 va ocupar el càrrec de directora d’Afers Assistencials de l’ICS. De 2011 a 2012 s’incorporà a l’Institut Català d’Oncologia en la coordinació de projectes de serveis públics a QUALY/CCOMS.

El 2013 es va reincorporar a l’ICS amb la responsabilitat de la planificació i el desplegament del Programa de cronicitat i com a directora del Servei d’Atenció Primària Barcelonès Nord i Maresme. 

Cristina Capdevila 

Dra C Capdevila (2)Cristina Capdevila Aguilera, nascuda a Barcelona l’any 1973, és llicenciada en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB) i especialista en medicina familiar i comunitària. També té un diploma ESADE en direcció de serveis integrats de salut.

La seva experiència professional passa per diferents centres d’atenció primària fins l’any 2002 que s’incorporà a l’Hospital Universitari de Bellvitge. Va ocupar diversos càrrecs a l’Hospital, inclòs el de subdirectora mèdica del centre entre els anys 2007 i 2014. També ha treballat a la Mútua de Terrassa i a la Fundació Sanitària de Mollet.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.