El Baix Llobregat centralitza en un telèfon únic les consultes de salut sexual i reproductiva

telèfonEl Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva del Baix Llobregat Centre (ASSIR BLLC) s’ha integrat al Call Center actual amb un número propi per sol·licitar, anul·lar o canviar visites de ginecologia o per a la llevadora, en un projecte pioner a Catalunya. Fins ara, les consultes telefòniques adreçades a les unitats ASSIR arreu del territori eren ateses des de cada centre.

Un equip de sis professionals del Call Center ha rebut formació específica per atendre les consultes a l’ASSIR de dilluns a divendres de 8 a 22 hores al número 671 57 19 90.

La posada en marxa del call center de l’ASSIR BLLC té com a principal objectiu la millora de l’accessibilitat telefònica al servei, així com de les programacions de visites relacionades amb la salut sexual i reproductiva, sovint complexes donat que afecten a dos àmbits molt interconnectats com són la ginecologia i l’obstetrícia. Així, els professionals oferiran la millor orientació per programar cites per a malalties ginecològiques; obstetrícia (embaràs, part i post-part) i prevenció i diagnòstic del càncer de coll uterí o de les infeccions de transmissió sexual, entre d’altres.

L’ASSIR és una estructura de suport a l’atenció primària, que té com a propòsit impulsar i coordinar les activitats d’atenció integral a la dona en salut sexual i reproductiva. L’ASSIR BLLC és un equip de ginecòlegs, llevadores i infermeres distribuït en 17 punts d’atenció en els 15 municipis als quals dona cobertura.

La Direcció d’Atenció Primària (DAP) Costa de Ponent

El Servei d’Atenció Primària (SAP) Baix Llobregat Centre està integrat a la DAP Costa de Ponent. Aquesta direcció ofereix serveis de salut de qualitat, resolutius i propers a la ciutadania a les comarques del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf, i a l’Hospitalet de Llobregat. Està formada per tres SAP: Delta del Llobregat, Baix Llobregat Centre i Alt Penedès–Garraf–Nord. Inclou 54 equips d’atenció primària i un total de 113 centres. Dóna cobertura a més de 1,2 milions de persones de 68 municipis. Conjuntament amb l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans, forma la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.