Comunicat sobre el trasllat del Laboratori Clínic ICS Girona al Parc Hospitalari Martí i Julià

Davant del comunicat de premsa emès per Metges de Catalunya, l’Institut Català de la Salut a Girona vol fer les següents aclariments:

–       El trasllat del Laboratori Clínic ICS Girona al Parc Hospitalari Martí i Julià està previst des de l’any 2013. Des de finals de 2015 l’obra està acabada i en aquest moment està pendent de rebre’s l’equipament. El trasllat es preveu per a finals de maig. El cost total ha estat de 2,4 milions d’euros.

–       Simplement es tracta d’un trasllat físic del Laboratori, que en tot moment continuarà essent un dispositiu de l’Institut Català de la Salut així com els seus professionals continuaran treballant per aquesta empresa pública.

–       El Laboratori clínic de l’Institut Català de la Salut actualment ja dóna servei a les necessitats analítiques dels centres d’atenció primària de l’ICS arreu de la Regió Sanitària de Girona, a més de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), l’Hospital de Campdevànol i el propi Hospital Josep Trueta. El fet d’ampliar l’espai obre l’oportunitat de prestar servei altres entitats que hi puguin estar interessades.

–       En cap cas es pot parlar de privatització. Justament una de les darreres accions que s’han fet en el marc de l’aliança estratègica ICS-IAS és la integració del Servei d’Anatomia Patològica de l’ICS i de l’IAS a l’Hospital universitari de Girona Dr. Josep Trueta, un servei que fins aleshores l’IAS tenia externalitzat a un altre centre sanitari de Girona

–       Estem segurs que el canvi d’ubicació del Laboratori suposarà una millora ja que l’augment de superfície física al nou entorn és evident. El nou laboratori disposarà d’una superfície de 1.800 metres quadrats. El nou laboratori permetrà unir de forma física els actuals laboratoris ubicats a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta (1.000 metres quadrats) i al Parc Hospitalari (480 metres quadrats). Al Trueta, es mantindrà un laboratori de resposta contínua per cobrir les necessitats més urgents.

–       Un cop quedin alliberats els espais que actualment ocupa el Laboratori al Trueta, es podrà començar a treballar en les obres d’ampliació de les Urgències, servei que pràcticament doblarà la seva superfície actual, que és de 1.200 metres quadrats, cosa que suposarà una gran millora tant per als usuaris com per als  professionals. Aquesta obra, pressupostada en 4,5 milions d’euros està previst que comenci passat l’estiu.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.