L’ICS millora la formació dels professionals de 7 residències del Moianès

ics moiaUn total de 50 professionals de les set residències de referència de l’Equip d’Atenció Primària Moià – Castellterçol han participat en les sessions formatives per al personal de les residències geriàtriques. El programa docent de les sessions s’ha ajustat a la realitat assistencial, per la qual cosa ha estat molt útil per a la tasca del dia a dia. La formació, que havia començat el 23 de febrer, va acabar la setmana passada amb una sessió molt concorreguda sobre “l’Atenció al final de la vida”, que va generar un gran diàleg entre assistents i docents.

L’objectiu de les quatre sessions formatives ha estat donar a conèixer possibles descompensacions dels pacients geriàtrics, la majoria dels quals estan afectats de diverses patologies cròniques. Per això, els temes tractats han estat les malalties del cor, la reanimació cardiopulmonar bàsica, la diabetis i l’actitud davant símptomes com ara febre, dispnea, vòmits, convulsions, etc. També s’ha fet un taller sobre el rentat de mans.

Entre els assistents, la valoració d’aquesta acció formativa ha estat molt alta (amb una nota d’un 5,8 sobre 6) i s’han rebut diversos comentaris d’agraïment i peticions per tal que es repeteixin iniciatives com aquesta.

L’Equip de Suport a Residències (ESAR) de l’ICS, que s’ha responsabilitzat d’aquesta formació al CAP Moià, se’n planteja una de nova de característiques similars amb les residències de referència de l’EAP Navarcles – Sant Fruitós – Santpedor.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.