Els centres educatius de Tàrrega acullen un any més els tallers de reanimació cardiopulmonar i desfibril·ladors

Foto RCP 2Un any més es posa en marxa a la ciutat de Tàrrega el programa de salut anomenat Tallers de reanimació cardiopulmonar i desfibril·ladors als centres educatius de Tàrrega, a càrrec de professionals de la salut de l’EAP Tàrrega i amb la col·laboració de l’organització no governamental DYA.

L’objectiu principal dels tallers és, principalment, que els alumnes adquireixin els coneixements, les tècniques i les habilitats necessàries per actuar davant una aturada cardiorespiratòria.

En total seran més de 400 els alumnes que rebran aquesta formació repartits en nou tallers, d’una durada de dues hores, que estan estructurats en una part teòrica i una altra de pràctica en la qual s’utilitzen maniquins i desfibril·ladors d’aprenentatge. Els tallers s’han començat a impartir el dia 15 de març  i es faran fins al 17 de maig de 2016.

Els alumnes de quart d’ESO i els de sisè d’educació primària rebran, a més, formació sobre la cadena de supervivència, les maniobres de reanimació cardiopulmonar i la utilització del desfibril·lador automàtic, explicacions que s’adaptaran a les edats i necessitats de cada grup.

Les escoles i els instituts on s’impartirà aquest programa són l’IES Manuel de Pedrolo, l’IES Alfons Costafreda, l’Escola Pia, el Col·legi Sant Josep, el CEIP Jacint Verdaguer, el CEIP Maria Mercè Marçal i el CEIP Àngel Guimerà.

Les aturades cardiorespiratòries han esdevingut un problema de salut pública i són la principal causa de mort prematura a l’Estat espanyol i als països occidentals. Diversos estudis avalen que la reanimació cardiopulmonar precoç i efectiva pot augmentar de dues a tres vegades la possibilitat de supervivència en aquestes situacions.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.