Premi a la Millor Comunicació Oral per a un treball del Servei de Nefrologia de l’Hospital Arnau de Vilanova

IMG_1050El treball “Evolució dels factors de risc cardiovascular en pacients amb malaltia renal crònica avançada després de la intervenció. Ensenyament: dieta prescrita” del Servei de Nefrologia de l’Hospital Arnau de Vilanova ha estat guardonat amb el Premi a la Millor Comunicació Oral de la XV Reunió Nacional de l’Associació Espanyola d’Infermeria en Hipertensió i Risc Cardiovascular, celebrada a València del 9 a l’11 de març de 2016.En l’estudi es demostra que els pacients remesos a la consulta de malaltia renal crònica avançada presenten una alta incidència de factors de risc cardiovascular com el sobrepès, l’obesitat i la hipertensió arterial. Així mateix, mitjançant la intervenció en la primera visita, “Ensenyament: dieta prescrita”, s’aconsegueix una millora en els diferents factors de risc cardiovascular estudiats.

Aquesta millora, doncs, és especialment significativa en el cas de la pressió arterial diastòlica i dels nivells sèrics de potassi i colesterol total; aspectes que han demostrat en aquest treball quatre professionals del Servei de Nefrologia: Maria Carmen Torres Torradeflot, Josep M. Gutiérrez Vilaplana, Lourdes Craver Hospital i Maria Baigol Guilanyà.

Com en edicions anteriors, la reunió ha estat un referent en la prevenció de la hipertensió arterial i del risc cardiovascular des del punt de vista d’infermeria d’atenció primària i especialitzada, en una societat en què l’envelliment de la població i el creixement progressiu d’alguns factors de risc fan que les malalties cardiovasculars s’hagin constituït en una veritable epidèmia del segle XXI.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.