El conseller de Salut anuncia un pla de millores per l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

Visita-ComínEl conseller ha explicat que el Departament de Salut durà a terme, a través del Servei Català de la Salut (CatSalut), un pla d’actuacions en infraestructures que contempla un bloc quirúrgic amb 19 quiròfans -que estan en fase d’equipament i que entraran en funcionament després de l’estiu-; i, entre altres millores, un equipament per a la Unitat de Cures Intensives (UCI) amb 36 llits i 19 boxs per la Unitat de Reanimació (REA). La previsió és que entrin en funcionament a principis de l’any que ve.

El conseller també ha afirmat que un dels “grans reptes a curt i mitjà termini” serà el trasllat de les consultes externes a un espai del Passeig de la Vall d’Hebron, a l’altra banda de la Ronda de Dalt. Comín ha assegurat que en breu s’encarregarà el projecte executiu que, ha remarcat, és “un gran projecte de millora en termes d’infraestructura per  a l’hospital”, el qual permetrà alhora “millorar la qualitat amb què els professionals poden fer la seva tasca assistencial”.

Durant la seva visita al complex hospitalari més gran de Catalunya, el conseller s’ha reunit amb el Comitè de Direcció Executiu, amb la Junta de Personal, representants dels sindicats electes i també amb la Junta Facultativa i Clínica, i Adjunts d’Infermeria. Comín ha destacat “el clima” de les diferents entrevistes i també “la voluntat de diàleg” per part de la direcció de l’ICS i del Departament amb el centre.

Al llarg del matí, Antoni Comín ha visitat les Urgències; l’Hospital Maternoinfantil; diferents unitats de l’Hospital General i de l’Hospital de Traumatologia; a més de l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron (VHIO), l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron (VHIR) i el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT).

D’altra banda, Comín també ha reiterat que s’està estudiant un pla d’inversions de renovació tecnològica -de reposició d’equipaments tecnològics-, per a tots els centres de salut i dels hospitals de Catalunya, que ha de suposar “poder recuperar en els pròxims exercicis la insuficient inversió d’aquests darrers 5 anys”. En aquest moment el pla està en fase d’estudi amb tots els agents implicats per analitzar quines són les mesures “més urgents i imprescindibles”.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.