L’exgerent de l’ICS Girona i de l’IAS va cobrar un sol sou quan va exercir els dos càrrecs

En relació a la petició realitzada pel grup parlamentari de la CUP a la Sindicatura de Comptes i a l’Oficina Antifrau per investigar si l’antic gerent de la Gerència Territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona i de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), Vicenç Martínez Ibáñez, va infringir la llei d’incompatibilitats durant el període que va exercir els dos càrrecs, des de l’ICS manifestem el següent:

En data 22 de maig de 2012, el Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar nomenar Martínez Ibáñez gerent de l’empresa pública IAS. Aquest càrrec se sumava al de gerent de l’ICS Girona, que ostentava des de l’1 de maig del mateix any. El Govern va prendre aquesta decisió per raons d’interès públic.

D’acord amb la Llei 8/2007, tots els càrrecs directius de l’ICS —i el de gerent territorial ho és— estan sotmesos al règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs de l’Administració de la Generalitat. Per aquest motiu, durant el temps que va exercir els càrrecs de gerent territorial de l’ICS Girona i de gerent de l’IAS (des de maig de 2012 a gener de 2015), Martínez Ibáñez va percebre un sol sou.

Val a dir que, el 3 de febrer de 2016, la Fiscalia Provincial de Girona va resoldre arxivar una denúncia sobre aquest fet realitzada per un particular que manifestava actuar en nom d’un sindicat.

Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat o carta al director i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.