L’EAP Taialà de Girona celebra per tercer any consecutiu la Setmana de la Felicitat, que enguany fomenta el bon veïnatge

DSC_1049Per tercer any consecutiu el CAP Dr. Joan Vilaplana de Taialà, a Girona, celebra la Setmana de la Felicitat amb un ampli programa d’activitats, en coordinació amb el Centre Cívic Antònia Adroher de l’Ajuntament de Girona. Es tracta d’una iniciativa que pretén donar a conèixer el Dia Internacional de la Felicitat, declarat per l’ONU, i per això l’EAP organitza activitats comunitàries que relacionen la salut amb la felicitat. Ho fa a través d’accions que ajuden a fer créixer l’autoestima i amb la suma d’esforços d’associacions veïnals, entitats, comerços, escoles, dels instituts del barri i la biblioteca pública, etc. Aquest any el centre d’interès de totes les activitats és el “bon veïnatge” i totes les accions es fan extensives també al Consultori Local Llémena de Sant Gregori.

Una de les novetats d’enguany és el projecte “Cadena de favors”, que consisteix a donar un cop de mà als veïns en accions quotidianes. S’ha establert una sèrie d’iniciadors de la cadena que es posen un braçalet que els identifica com a membres d’aquesta acció i donen una bossa amb cinc nous braçalets a la persona a qui han fet el favor. Al seu torn, aquesta es posa un braçalet i passa els altres a les persones que han rebut un favor seu i, així, successivament.

Durant tota la setmana els barris de l’Esquerra del Ter de Girona estan guarnits amb banderoles i cartells amb missatges positius. Les opinions recollides els darrers dos anys reflecteixen que la majoria afirma trobar la felicitat “en les relacions personals i no en l’entorn”.

Aquests dies el CAP Dr. Joan Vilaplana de Taialà guarneix el centre amb un gran “Mandala de la Felicitat” i els professionals distribueixen uns fulls de consells amb el lema “La felicitat és dins teu”, per fomentar el fet que ser optimista i feliç genera salut.

Una de les activitats principals tindrà lloc dijous al matí amb la caminada saludable que s’organitza des del CAP Dr. Joan Vilaplana de Taialà,  en què  participaran els avis que habitualment fan l’activitat “Anem a caminar”, dirigida per professionals del Centre, juntament amb infants, avis  i educadores de l’Escola Bressol Municipal La Baldufa.

DSC_1067Cada any és més extensa la llista d’establiments que participen a la Setmana de la Felicitat. Enguany s’hi suma un dels més populars del barri, el restaurant El Celler de Can Roca, de la mà del seu sommelier. Josep Roca farà una xerrada divendres sobre “La cuina que ens fa feliços”, al centre cívic del barri.

La resta d’activitats que es duen a terme al llarg de la Setmana es poden trobar al blog que s’ha creat amb l’objectiu de promocionar-les.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.