L’Arnau posa en marxa un projecte de localització de pacients a Urgències

IMG_0038L’Arnau ha presentat el projecte de localització de pacients i actius que ja funciona al Servei d’Urgències, des del 9 de març de 2016. MySphera és un projecte d’innovació tecnològica basat en la localització en temps real (Real Time Locating Systems [RTLS]) de persones i objectes, aplicat per a la millora de l’eficàcia de l’organització i la seguretat dels pacients i els professionals. MySphera es troba integrat a SAP.

Quan el pacient arriba a urgències i és admès passa pel triatge i és en aquest moment quan se li col·loca la polsera localitzadora (tag). A partir de llavors, la polsera envia una trama identificativa que reben les balises ubicades als diversos espais d’urgències i que reenvien al servidor, on s’executa l’algoritme de localització.

IMG_9986Les pantalles que hi ha a la l’àrea d’urgències (les pantalles ubicades a l’àrea de professionals) mostren la informació de localització i l’estat dels pacients en temps real. Així mateix, i seguint la Llei orgànica de protecció de dades (LOPD), a les pantalles de les sales d’espera també es visualitza la localització dels pacients en temps real i la notificació dels canvis. Tot i això, els noms dels pacients figuren codificats.

El projecte MySphera es caracteritza per la identificació, la localització, el control de fluxos de treball (persones i equips relacionats amb el procés), la traçabilitat (registre del temps de persones i actius en diferents àrees de l’hospital i en els diferents estats del flux de treball) i la integració (capacitat d’integració per  comunicar-se amb una àmplia gamma d’aplicacions a través d’interfícies estàndards).

El dispositiu tag és petit, es col·loca als pacients com una polsera i se’ls treu un cop reben l’alta. Té un cost baix, és personal i intransferible, es pot mullar i compleix les normes dels entorns sanitaris perquè és estèril i es pot reutilitzar.

Amb la posada en marxa d’aquest projecte pioner a Catalunya, el Servei d’Urgències de l’Arnau pretén aconseguir seguretat clínica en l’atenció, mitjançant la identificació automàtica; millorar l’eficiència, la gestió i la satisfacció dels pacients i els seus familiars amb l’accés a la informació en temps real a través de les pantalles i apostar per l’operativitat diària i la satisfacció de pacients i professionals.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.