Els professionals de l’EAP Igualada Urbà han fet noves accions per sensibilitzar la ciutadania contra el càncer

pomesL’Equip d’Atenció Primària Igualada Urbà de l’ICS ha portat a terme recentment noves accions per sensibilitzar la població de les millors mesures de prevenció per lluitar contra el càncer. La voluntat dels professionals és aconseguir que els usuaris siguin conscients dels hàbits saludables, entre els quals hi ha una bona alimentació. La promoció de la dieta mediterrània ha estat un dels eixos d’aquesta acció, amb la difusió d’una taula informativa on la fruita, i en concret les pomes, s’ha erigit en protagonista.

Entre les mesures de prevenció importants que els professionals de l’ICS recorden a la població hi ha la necessitat de participar en els programes del cribratge de càncer de mama, de còlon i recte, i de coll de l’úter que es porten a terme a l’Anoia i a la resta del territori. En aquest sentit, tot i que la participació dels usuaris és voluntària, sí que es considera determinant per detectar si hi ha càncer en estadis inicials.

A Catalunya es calcula que l’any 2015 es van diagnosticar aproximadament uns 39.900 casos de càncer —23.600 en homes i 16.300 en dones— exceptuant-ne el càncer de pell no melanoma. A més, aquesta malaltia causa la mort de 16.700 persones cada any, per la qual cosa ha esdevingut la primera causa de mort en homes i la segona en dones.

Malgrat aquest impacte, els indicadors globals mostren una evolució positiva en els últims anys a Catalunya: la taxa d’incidència s’ha estabilitzat en els homes i ha disminuït en les dones i la supervivència per al conjunt de tumors ha augmentat tant en homes com en dones. Tot plegat, en bona part és gràcies a l’impacte de les activitats preventives i a una major conscienciació de la població sobre aquesta malaltia.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.