L’EAP Sabadell Sud organitza caminades per a la gent gran que combinen exercici i cultura

Caminada a l'ermita de Sant Vicenç de Verders, realitzada l'any 2015.

Caminada a l’ermita de Sant Vicenç de Verders, realitzada l’any 2015.

L’Equip d’Atenció Primària Sabadell Sud organitza durant aquest any quatre caminades per fomentar l’activitat física entre la gent gran, que permeten descobrir l’entorn de la ciutat mentre es fa exercici. Les activitats s’emmarquen dins del Programa d’activitat física esports i salut (PAFES).

La primera sortida tindrà lloc el proper 10 de març pel terme municipal de Santa Perpètua de la Mogoda. Els participants visitaran els castells de Sant Taió i de la Mogoda i envoltaran el Parc Central de la localitat. El circuit és d’uns dotze quilòmetres, per terreny pla, majoritàriament rural. Està previst realitzar altres sortides els dies 14 d’abril, 12 de maig i 6 d’octubre per altres indrets, que encara s’han d’acabar de determinar.

Aquest és el segon any que es realitza aquest cicle de caminades culturals. Durant el 2015, els caminaires van poder visitar el santuari de la Mare de Déu de la Salut i la capella de Sant Nicolau (abril); l’església de Sant Julià d’Altura, el bosc de Can Deu i l’ermita de Sant Vicenç de Verders (maig); el castell de Can Feu de Sabadell i Castellarnau (juny), i l’ermita de Sant Pau de Riu-sec i la Universitat Autònoma de Barcelona a Bellaterra (octubre). Després de cada sortida, els professionals de l’equip van passar una enquesta d’avaluació a tots els participants, que van valorar molt positivament l’experiència.

L’objectiu de les activitats és que les persones grans vegin que ocupar el temps de lleure fent activitat física és saludable no només físicament, sinó també psíquicament i culturalment.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.