Satisfacció dels usuaris dels tres CAP de Terres de l’Ebre on s’han instal·lat caixers automàtics Teseo per fer tràmits de forma autònoma

Un nou programa informàtic, que s’ha instal·lat en pantalles informatives i tàctils ubicades als centres sanitaris des de l’any 2014, permet que l’usuari agiliti de forma autònoma diversos tràmits que normalment s’efectuen al taulell d’admissió. Teseo ofereix, ara per ara, la possibilitat de: consultar la informació del centre, localitzar les consultes del centre per mitjà d’un plànol, consultar la guia del centre, consultar número de consulta i horari dels professionals programar visites al centre, consultar totes les visites pendents de l’usuari de qualsevol centre de l’ICS, imprimir el justificant de visita, imprimir el pla de medicació, fer el canvi de metge o infermer, imprimir comunicats de baixa i emplenar l’enquesta de satisfacció.L’aplicació, desenvolupada per professionals de la Unitat d’Informàtica de l’Institut Català de la Salut (ICS) a les Terres de l’Ebre i Girona, en estreta col·laboració amb la resta d’unitats del territori, suposa un salt qualitatiu en l’atenció als usuaris des del primer moment en què entren al centre, ja que dóna molta més autonomia als usuaris i disminueix el temps d’espera i la congestió dels mostradors d’admissió.

El funcionament és molt senzill i només cal tenir a mà la targeta sanitària. El menú principal ofereix tres opcions: Les meves gestions, Vull saber i La meva opinió. En l’apartat Les meves gestions és possible demanar una nova cita i imprimir el justificant de visita, una relació de les visites pendents, sol·licitar un canvi de professional o el pla de medicació.

Mitjançant l’opció Vull saber hi ha la possibilitat de conèixer més informació sobre l’equipament sanitari a través de la guia de centre, el directori de professionals, com arribar al lloc de la visita amb plànols de situació i altres dades d’interès. A més, cada centre hi pot introduir de forma periòdica informacions puntuals com campanyes de vacunació, consells de salut, etc.

Finalment, i amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’atenció a la població, el programa ofereix, dins l’apartat La meva opinió, l’opció d’emplenar una enquesta de satisfacció sobre el tracte rebut.

Després d’un any en funcionament s’ha analitzat l’activitat que s’ha fet al caixer ubicat al CAP Amposta durant l’any 2015 on s’han realitzat més de 13.000 tràmits utilitzant el servei.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.