L’Arnau acull una jornada sobre cardiologia i esport  

Jornada Cardiologia_OK_Página_1Amb la intenció de posar sobre la taula aspectes com la relació entre la fisiologia de l’esport i la cardiologia, des del Consell Català de l’Esport i el Servei de Cardiologia de la Gerència Territorial de Lleida s’organitza conjuntament aquesta trobada amb professionals reconeguts en els dos àmbits el divendres 4 de març.

En relació amb la fisiologia de l’esport s’abordaran aspectes com ara la intensitat de l’exercici físic, a partir de qüestionaris; la valoració de la transició aeròbic-anaeròbic, amb tests incrementals, i la valoració metabòlica de l’activitat física i l’entrenament de resistència.

Pel que fa a la relació entre cardiologia i esport, es parlarà de la rellevància de la mort sobtada i les seves causes en l’esport d’elit i el recreatiu. A més, es discutirà sobre quines exploracions són necessàries i a qui s’han de realitzar per poder fer un cribratge adequat de la mort sobtada.

Finalment, es farà una taula rodona sobre l’exercici cardiosaludable en contraposició amb l’esport inadequat: allò que cal que tinguin en compte tant la ciutadania, com els professionals de l’atenció primària i els facultatius especialistes en cardiologia.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.