L’ICS publica la nova actualització de la Guia farmacoterapèutica de l’organització

Sin títuloL’Institut Català de la Salut (ICS) ha publicat al seu web la nova actualització de la Guia farmacoterapèutica de l’organització. Es tracta d’un document d’interès i consens per a tots els professionals d’atenció primària i especialitzada que promou una prescripció més segura.  La Guia estrena un nou format en línia que ha de permetre una actualització del document més immediata.Aquesta publicació és fruit del treball de la Comissió Farmacoterapèutica de l’organització, creada l’any 2008, amb l’objectiu de contribuir a la millora de la qualitat de la prescripció dels professionals de l’ICS segons criteris d’idoneïtat, seguretat dels pacients, efectivitat i eficiència. La Comissió aplega professionals d’atenció primària, d’hospitals i de salut penitenciària de l’ICS i de l’Institut Català d’Oncologia (ICO).  Gràcies a aquesta Comissió va néixer  la Guia i, enguany, se’n presenta una nova actualització que, per primera vegada, permet cerques en línia.  Aquesta Guia possibilita als professionals sanitaris una prescripció més segura i l’harmonització dels criteris que s’empren a l’atenció primària i als hospitals.

La Guia farmacoterapèutica inclou aquells fàrmacs que tenen un avantatge terapèutic respecte als altres fàrmacs de referència; és a dir, que tenen una millor eficàcia, seguretat, conveniència i cost-efectivitat. També hi ha referències sobre els fàrmacs més utilitzats en l’atenció primària i l’especialitzada.

En la mateixa línia avalua nous fàrmacs, en defineix els criteris d’utilització, identifica les alternatives terapèutiques similars i elabora documents d’interès com, en aquesta actualització, l’ús de medicaments biosimilars.

La Guia farmacoterapèutica està disponible en aquest enllaç.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.