L’EAP de Súria posa en marxa el projecte Reacciona ràpid per salvar vides en cas d’ictus i infart de miocardi

cropped-GT_catcentral_A5L’Equip d’Atenció Primària Súria de l’ICS ha posat en marxa un interessant projecte de promoció de la salut que rep el nom de Reacciona ràpid i que apropa a la ciutadania informació molt valuosa sobre els codis Ictus i Infart agut de miocardi (IAM), i també sobre l’ús dels desfibril·ladors automàtics (DEA). En tots tres casos és vital actuar d’una forma serena i molt ràpida per tal de salvar vides. El projecte, que es va iniciar a finals de l’any passat, tindrà continuïtat al llarg d’aquest any 2016, tant a Súria com a la resta de poblacions que formen part d’aquesta àrea bàsica de salut: Callús, Sant Mateu de Bages, Valls de Torruella i Palà de Torruella.

Conscients de les dificultats de fer una difusió efectiva de la informació, els professionals de l’EAP Súria han trobat la complicitat d’entitats molts arrelades i sensibles a la formació i l’educació sanitària, com són l’Associació de Dones de Callús, el Casal de la Dona de Súria i la Comissió de Sanitat de Valls-Palà.

En general, a banda dels nuclis urbans, la resta de població viu disseminada en un ampli espai geogràfic, la qual cosa incrementa la importància de la formació en casos d’urgència vital. Les accions de formació inclouen una part teòrica i una de pràctica. En el cas del codi Ictus, es passa una enquesta sobre hipertensió arterial, s’explica què és i com s’activa aquest protocol i es fa un taller. Pel que fa al codi Infart, les sessions inclouen un test sobre alimentació i hàbits saludables i en referència als DEA els assistents aprenen a fer-los servir, encara que no siguin experts sanitaris.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.