Els centres de l’ICS obren les seves portes als futurs residents

rsidents_truetaDurant els mesos de març i d’abril de 2016 les unitats docents de l’Institut Català de la Salut duen a terme trobades i jornades informatives destinades a futurs residents perquè coneguin els programes formatius, les instal·lacions i tot allò relacionat amb fer l’especialització en un centre de l’ICS. A continuació, us detallem les dates i activitats ja programades.

Metropolitana Sud (4 de març)

L’Hospital de Bellvitge, l’Hospital de Viladecans i la Direcció d’Atenció Primària Costa Ponent van oferir una jornada formativa conjunta el passat 4 de març a l’aula 308 de l’Aulari del Campus de Bellvitge. Hi va haver ponències amb informació general de la Comissió de Docència i per especialitats mèdiques, centrals, quirúrgiques i d’atenció primària. També hi van intervenir residents que actualment fan la seva especialitat en aquesta Gerència. Finalment, els interessants van fer una visita guiada.

Hospital Vall d’Hebron

Enguany, l’Hospital ha canviat el format de presentació a nous residents i ofereix dos tipus de visites a demanda segons cada especialitat.

“Passeu un dia amb nosaltres”: Els futurs residents acompanyaran els professionals en totes les seves activitats: visites a planta, consultes externes, quiròfan, sessions clíniques, etc. Disposaran de temps per conèixer i parlar amb els residents.

“Les tardes dels nous residents”: En algunes especialitats, el model anterior és molt difícil perquè l’estructura de l’Hospital és molt gran. En aquests casos, durant algunes tardes tutors i residents rebran els candidats, els ensenyaran les instal·lacions,  els explicaran el programa i respondran tots els seus dubtes.

L’Hospital ha creat un compte de correu (nuevos.residentes@vhebron.net) per demanar data per visitar l’Hospital i resoldre dubtes sobre el procés de tria de l’especialitat.

Dins l’apartat específic del web de l’Hospital dedicat a nous residents s’anirà actualitzant tota la informació referent a dates de visita.

Girona (31 de març)

La jornada informativa, comuna per a l’Hospital Trueta i l’Atenció Primària de Girona, se celebrarà el proper 31 de març a la sala d’actes de l’Hospital. Parlaran professionals de la Comissió de Docència del territori, tutors de la unitat docent i residents que actualment treballen en algun dels centres gironins gestionats per l’ICS. Els aspirants també podran conèixer com és la vida d’una resident al servei d’urgències i, posteriorment, tindran una trobada amb residents. Abans de finalitzar la jornada també podran conèixer l’Hospital.

Lleida (31 de març)

L’Hospital Arnau de Vilanova celebrarà la jornada de portes obertes el proper 31 de març. Amb el títol, “Jo també Vull ser Resident a Lleida”, la Jornada inclou una explicació sobre la formació al territori, la visita a les unitats docents i també a l’Institut de Recerba Biomèdica de Lleida (IRBLleida).

Terres de l’Ebre (4 d’abril)

La Gerència Territorial de Terres de l’Ebre celebrarà la jornada de portes obertes el proper 4 d’abril.

Metropolitana Nord (4 i 6 d’abril)

La Direcció d’Atenció Primària del territori informarà els futurs residents en una jornada el proper 4 d’abril, al CAP Sant Fèlix de Sabadell. La Jornada de Portes Obertes per a nous MIR de l’Hospital Germans Trias serà el proper 6 d’abril. Durant aquesta trobada, professionals i residenst de l’Hospital exposaran les especialitats que es poden fer a l’hospital tot detallant en què consisteix cada especialitat, l’organització de la residència i les rotacions.

Camp de Tarragona (5 d’abril)

L’Hospital Joan XXIII realitzarà la presentació als nous residents el proper 5 d’abril. La trobada inclourà presentacions de membres de Docència, tutors i visites a les unitats docents. Més informació, al seu web.

Catalunya Central (5, 6 i 7 d’abril)

La Unitat Docent de l’ICS a la Catalunya Central  aprofita les portes obertes dels hospitals del territori per presentar la seva tasca formativa als futurs residents. Les dates són les següents:

  • Hospital d’Igualada – Consorci Sanitari de l’Anoia. Dia 5 d’abril al matí.
  • Hospital Universitari de Vic. Dia 6 d’abril al matí.
  • Hospital Sant Joan de Déu – Althaia. Dia 7 d’abril al matí.

Les persones interessades també poden consultar l’apartat de docència del web de la Gerència.

Atenció Primària Barcelona Ciutat (6 d’abril)

Per a aquells futurs residents interessats a treballar als centres d’atenció primària de Barcelona hi ha una reunió prevista el proper 6 d’abril, a les 10 h, a la seu de la Unitat Docent, situada al carrer de Sardenya, 375, de Barcelona. Trobareu més informació sobre aquesta Unitat al seu web.

Si voleu conèixer més a fons alguns dels llocs on fer la residència, diversos serveis han elaborat vídeos explicatius. No us els perdeu!

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.