El Trueta obre les noves Urgències de Pediatria

IMG_4173Avui s’han posat en marxa les noves Urgències de Pediatria situades a la tercera planta de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, després de sis mesos de treballs. Fins ara, les Urgències de Pediatria estaven ubicades a l’Àrea d’Urgències convencional, amb un circuit diferenciat del d’adults. Amb aquest trasllat, tota l’activitat pediàtrica quedarà concentrada a la tercera planta on, a més de les Urgències, també hi ha hospitalització, Neonatologia i la Unitat de Cures Intensives (UCI) de Pediatria. L’accés, però, continuarà essent pel Servei d’Urgències, on es continuarà fent el triatge previ.

Les obres d’adequació dels espais, que anteriorment estaven destinats a consultes de ginecologia i obstetrícia, han tingut un cost de 241.000 euros. El trasllat a la nova zona ha permès doblar l’espai que hi havia fins ara. Així, s’ha passat de 120 a 300 metres quadrats. Aquest increment d’espai ha permès organitzar l’àrea en funció del triatge, és a dir, segons la gravetat del nen. Així, hi ha tres consultes individuals per a nens menys greus, quatre boxs de tractament, un box de crítics i un per a aïllats, en cas que hi hagi algun cas de patologia molt contagiosa. La nova àrea serà molt més confortable que l’actual, tant per als professionals com per als usuaris, ja siguin pacients o acompanyants. En aquest sentit, una de les principals millores per als pacients és que l’increment d’espai permet que puguin ser dos els familiars del menor i no només un, com passava fins ara. També s’ha dotat l’àrea de tractament de còmodes butaques per als acompanyants de les criatures.

L’any 2015 a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta es van atendre un total de 13.647 urgències pediàtriques, amb una mitjana de 37,3 atencions al dia, de les quals un percentatge significatiu correspon a urgències derivades dels hospitals comarcals. Les de pediatria van suposar, el 2015, el 22% de les urgències totals ateses a l’Hospital.

Paral·lelament, s’ha començat a posar fil a l’agulla en els treballs per reformar la UCI Pediàtrica i la Neonatologia. En aquest sentit, el 20 de febrer ja va sortir publicat al BOE l’anunci de la convocatòria de concurs públic per a la licitació pública de l’obra de reforma de la UCI Pediàtrica i l’Àrea de Neonatologia per un import total màxim de 390.623,54 euros. El termini màxim per presentar les ofertes és fins al 29 de març. Per dur a terme aquests treballs serà necessari habilitar una àrea per acollir l’activitat provisionalment, mentre es duguin a terme les obres de reforma als espais actuals.

Aquest canvi d’ubicació també ha estat un pas previ a l’inici de les obres d’ampliació del Servei d’Urgències que començaran a finals d’any, un cop s’hagi fet el trasllat del Laboratori Clínic al Parc Hospitalari Martí i Julià previst per a la primavera que ve. L’alliberament de l’espai que el Laboratori ocupava permetrà doblar l’espai que actualment està destinat a les urgències.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.