El III Curs de cirurgia protèsica per a la disfunció erèctil constatarà els excel·lents resultats funcionals

Cirurgia protèsica disfunció erèctil 2El III Curs de cirurgia protèsica per a la disfunció erèctil, que tindrà lloc els dies 3 i 4 de març a l’Hospital Universitari de Bellvitge, posarà en relleu la contínua millora en els darrers anys dels resultats funcionals i estètics de les pròtesis de penis. Gràcies a aquest fet, actualment la implantació de pròtesis per a la disfunció erèctil permet donar una resposta satisfactòria fins i tot en els casos més complexos.

El Curs, un dels de més prestigi en la seva disciplina a nivell espanyol i europeu, reunirà diversos dels cirurgians andròlegs més importants de l’Estat. Aquests experts hi presentaran les últimes novetats a nivell protèsic i quirúrgic de l’especialitat, amb exposicions teòri­ques, sessions videoquirúrgiques, tallers en sala de dissecció, i quatre cirurgies en directe. “Es planteja com una reunió dinàmica apta tant per als qui es volen iniciar en la disciplina com per als qui volen aprofundir en els casos més complexos”, destaca el Dr. Josep Torremadé, cirurgià de la Unitat d’Andrologia del Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge i codirector del Curs. Juntament amb ell, dirigeix el Curs el Dr. Juan Ignacio Martínez Salamanca, de l’Hospital Universitario Puerta de Hierro-Majadahonda.

Solució al problema de la disfunció erèctil

Les pròtesis de penis són una solució al problema de la disfunció erèctil quan no és possible tractar-lo amb altres teràpies menys invasives, com ara la medicació oral o les injeccions intracavernoses. En moltes ocasions, la pròtesi de penis és necessària quan la disfunció erèctil és conseqüència d’una cirurgia pèlvica. El Dr. Josep Torremadé destaca que “cada vegada es porten a terme més cirurgies de càncer colorectal i d’extirpació total de la pròstata, amb tècniques que han avançant molt en precisió i que fins i tot es fan amb robot, però que, així i tot, poden produir en ocasions aquesta seqüela. Per això trobem a les nostres consultes un perfil de pacients relativament joves per als quals és molt necessari oferir una solució”.

En l’actualitat, s’implanten principalment tres tipus de pròtesis de penis: semirígides, hidràuliques de dos components, i hidràuliques de tres components. Aquestes darreres són les més recents i avançades, però també les que necessiten més formació i expertesa per part del cirurgià. Un altre àmbit que ja ha esdevingut fonamental en aquesta disciplina és la cirurgia de recanvi quan la pròtesi ha perdut la seva funcionalitat. Així mateix, un altre aspecte d’interès creixent, que també serà tractat en el Curs, és el de la millora dels resultats estètics de l’implantament.

El Dr. Torremadé destaca que “l’avenç de les tècniques i dels materials fa que avui dia els resultats siguin molt bons i que la satisfacció dels pacients estigui per sobre del 90%. Veiem als pacients motivats fins i tot per al recanvi de la pròtesi quan això es fa necessari. Si la persona està predisposada i no hi ha cap contraindicació mèdica, avui dia pràcticament no hi ha limitacions quirúrgiques per tractar aquest problema”.

L’Hospital Universitari de Bellvitge és un dels centres de referència de l’Estat espanyol en cirurgia protèsica de la disfunció erèctil, en la qual acumula prop de 30 anys d’experiència. Implanta una quinzena de pròtesis anualment i, des dels inicis d’aquesta tècnica, n’ha implantat més de 250 de diferents models.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.