L’IRBLleida acosta la recerca als ciutadans en el marc del programa de la Fundació La Marató de TV3

Sin títuloL’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) participa en el programa Visita la recerca de La Marató per acostar la recerca a la ciutadania mitjançant recorreguts oberts al públic per conèixer alguns dels projectes impulsats mitjançant les ajudes de La Marató de TV3.  Les visites al centre de Lleida es portaran a terme entre els mesos de març i juny,  organitzades a través de la Fundació. Les inscripcions a les visites ja es poden fer de forma gratuïta, a través del web de La Marató: www.tv3.cat/marato

Els participants recorreran els laboratoris i les diferents àrees de les institucions científiques on treballen els investigadors amb projectes finançats per La Marató de TV3, que els explicaran en què consisteix la seva recerca i com han avançat en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties estudiades. A més, aquells que participin en les visites podran veure en directe com funciona el procés de la investigació biomèdica, des del laboratori fins a l’aplicació en el pacient, i conèixer nombroses dades i curiositats relacionades amb la recerca que es fa a Catalunya.

L’IRBLleida té actualment set projectes en actiu finançats per la Marató de TV3 en les seves edicions de malalties del cor (2014), malalties neurodegeneratives (2013) i càncer (2012).

El programa Visita la recerca de La Marató, que arrenca l’1 de març i inaugura un conjunt d’accions especials que es faran aquest 2016 per celebrar els 25 anys de La Marató de TV3, pretén acostar a tothom qui ho vulgui els avenços promoguts per la solidaritat d’un projecte que, des de 1992, ha recaptat 150 milions d’euros i ha impulsat 723 projectes d’investigació sobre un ampli conjunt de malalties greus i cròniques. Els altres centres que participen en la iniciativa són els instituts de recerca de l’Hospital Vall d’Hebron (VHIR); de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IRHSP); de l’Hospital Clínic de Barcelona (IDIBAPS); de l’Hospital de Bellvitge (IDIBELL); de l’Hospital del Mar (IMIM); de l’Hospital Germans Trias i Pujol; de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), a Reus; del Parc Hospitalari Martí i Julià (IDIBGI), a Salt, i de la Corporació Sanitària Hospital Parc Taulí (CSPT), a Sabadell.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.