Experts de tot l’Estat discuteixen sobre oftalmologia a l’Hospital Universitari de Bellvitge

aèries HUB (44)Reconeguts professionals de l’oftalmologia de tot Espanya es reuneixen demà divendres a l’Hospital Universitari de Bellvitge per intercanviar opinions i coneixements en oculoplàstia (especialitat que tracta les alteracions de les parpelles, les vies lacrimals i l’òrbita) i glaucoma (malaltia del nervi òptic que es caracteritza per la pèrdua visual progressiva). Aquests són els temes protagonistes del “IX Simposium de controversias en oftalmologia”, una jornada que busca generar debat al voltant dels tractaments oftalmològics més innovadors.

El simposium s’estructura en quatre taules rodones, totes amb experts en l’àmbit de l’oftalmologia a nivell espanyol.  La primera taula, moderada pel Dr. Ferran Mascaró, tractarà sobre “Cavitat anoftàlmica: perles quirúrgiques i maneig del volum orbitari”. El punt de partida és la pèrdua d’un ull –que suposa un greu dany estètic i té repercussions molt importants a nivell psicològic, laboral i social- i com la cirurgia reconstructiva de la cavitat orbitària i l’adaptació de pròtesis oculars aconsegueixen una recuperació estètica amb molt bons resultats.

La segona taula rodona, moderada per la Dra. Sílvia Sanz, abordarà el “Maneig postoperatori i complicacions de la cirurgia filtrant”. L’objectiu és discutir sobre el tractament quirúrgic del glaucoma i evolució posterior dels pacients. En una altra taula, moderada pel Dr. Juan Lillo, es presentaran diferents cirurgies de glaucoma i s’explicaran els pros i els contres de cadascuna d’elles.

El programa es completa amb una taula moderada per la Dra. Maravillas Abia en què es parlarà de “Malposició palpebral: orientació al diagnòstic i maneig terapèutic”. Les malposicions palpebrals són posicions anòmales que adopten les parpelles per diferents motius i que, a més de conferir un aspecte antiestètic, poden comportar problemes visuals i oculars que podrien arribar a ser greus.

El “IX Simposium de controversias en oftalmología”, organitzat per l’Hospital Universitari de Bellvitge en col·laboració amb la companyia del Grup Novartis Alcon, és obert a tots els professionals del món de la salut. La intenció és que sigui una jornada interactiva, amb una elevada participació del públic assistent, que podrà formular les seves preguntes a la taula via WhatsApp.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.