El DOGC publica una instrucció de l’ICS que regula els requisits per accedir i exercir en llocs de treball que impliquen contacte amb menors

El Diari Oficial de la Generalitat publica avui una resolució per la qual es fa pública la Instrucció 1/2016 de l’Institut Català de la Salut que regula els requisits d’accés i exercici dels llocs de treball que impliquen contacte habitual amb menors i que va entrar en vigor el dia 10 de febrer. Aquesta instrucció dóna compliment a la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de protecció jurídica del menor i no té res a veure amb el cas d’abusos sexuals denunciats al col·legi Maristes de Sants-Les Corts. La instrucció estableix que els professionals que treballen o volen treballar a l’organització en llocs que impliquen contacte habitual amb menors han de certificar que no tenen cap condemna per sentència ferma de delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual ni per delictes de tràfic d’éssers humans. 

La norma interna afecta tots els professionals que exerceixen actualment a l’ICS i tenen contacte habitual amb menors, les persones registrades a la borsa de treball que vulguin ocupar un lloc on tinguin tracte amb infants i els participants en un procés de concurs oposició que acabin sent adjudicataris d’una plaça fixa on es doni atenció a menors. La relació de llocs de treball de l’ICS identificarà els llocs que, d’acord amb aquesta instrucció, impliquen un servei habitual d’assistència a menors.

La normativa implica que els professionals afectats han de presentar o bé una certificació negativa del registre central de delinqüents o bé una declaració jurada que certifiquin que no es té cap condemna per sentència ferma de delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual ni per delictes de tràfic d’éssers humans.

Accediu al text sencer de la instrucció:

Feu clic per accedir a 1475274.pdf

Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat o carta al director i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.