L’EAP Plaça Catalunya de Manresa treballa conjuntament amb pares i mestres per millorar la salut bucodental dels infants

bucodentalEl Servei d’Odontologia, juntament amb altres professionals de la Comissió de Salut Comunitària, de l’EAP Plaça Catalunya de Manresa està treballant en un projecte transversal, conjuntament amb pares i amb la comunitat educativa, per establir mesures de prevenció que permetin millorar la salut bucodental dels més petits.

El CatSalut proposa que es faci la primera revisió a primer curs d’educació primària, però des del CAP manresà s’havia observat un progressiu increment de les patologies en nens més petits i, per això, es va engegar una campanya per millorar la salut bucodental i promocionar els hàbits d’alimentació saludable dels infants d’educació infantil de l’Escola Pública Sant Ignasi.

Es va fer una revisió prèvia a un total de 37 infants de P-3. D’aquests, 17 (un 45%) presentaven alguna patologia: maloclusió, càries o alt risc de càries. A totes les famílies dels nens amb patologia bucodental, se’ls van entregar informes que detallen l’afectació i recomanen la visita a l’odontòleg. En els casos d’infants que s’han visitat posteriorment al CAP, s’han establert mesures preventives (com ara l’aplicació de fluor tòpic o recomanacions de retirada del xumet i del biberó en casos de maloclusió) i consells d’alimentació i d’higiene oral a infants i pares.

A més, en un treball conjunt amb pares i mestres, els professionals del CAP han organitzat tallers per promoure hàbits saludables, com el raspallat diari després de dinar, i s’ha proporcionat material didàctic i de suport als educadors.

Alguns estudis en preescolars de l’Estat espanyol indiquen que un 20% dels nens de tres anys tenen múltiples càries i aquest percentatge augmenta fins a un 40% als 5 anys.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.