L’Hospital de Bellvitge organitza una setmana dedicada a la lluita contra la insuficiència cardíaca

Setmana del Cor a BellvitgeLa insuficiència cardíaca és la causa més freqüent d’hospitalització i s’associa a una gran mortalitat, per això l’Hospital Universitari de Bellvitge ha volgut organitzar una setmana d’activitats per conscienciar sobre l’ impacte d’aquesta patologia. Sota el lema “El cor de l’Hospital de Bellvitge, batecs que et canvien la vida”, la programació inclou una exposició i tres sessions per a pacients, familiars i públic en general.La mostra, que es pot veure des d’avui i fins divendres 19 de febrer, està instal·lada al vestíbul de l’edifici de Consultes Externes i porta per títol “Els objectes quotidians a la insuficiència cardíaca”. L’objectiu és explicar, mitjançant objectes quotidians i a través de històries basades en pacients reals, com les malalties cardiovasculars tenen un impacte en el dia a dia de les persones que les pateixen. Les dificultats per respirar, la fatiga muscular, la inflor als turmells o les mans fredes, entre altres símptomes de la insuficiència cardíaca, poden ser molt invalidants i impactar negativament en la qualitat de vida del malalt, fins al punt d’arribar a produir depressió i/o dependència.

A més de l’exposició, “El cor de l’Hospital de Bellvitge” ofereix la possibilitat de participar en sessions formatives d’entrada lliure sobre insuficiència cardíaca. Dimecres 17, a les 12.30 hores, tindrà lloc la primera d’aquestes sessions, centrada en les experiències del pacient i les estratègies per potenciar l’autoresponsabilitat. Amb la presència d’Asunción González-Mestre, cap del programa Pacient Expert Catalunya.

Dijous 18 està previst un taller de rehabilitació cardíaca per als pacients amb patologia cardiovascular i divendres 19, un sobre la importància de la dieta en la insuficiència cardíaca. Aquests dos tallers se celebraran al mateix vestíbul de Consultes Externes, al costat de l’exposició. En acabar se servirà un aperitiu cardiosaludable.

“És molt important conscienciar als pacients, però també al públic en general sobre l’impacte de la insuficiència cardíaca perquè aquesta és una patologia que desenvoluparà una de cada cinc persones”, explica el Dr. Nicolás Manito, cap clínic de la Unitat de Insuficiència Cardíaca  i Trasplantament Cardíac de l’Hospital Universitari de Bellvitge. L’estadística diu que menys d’un 10% de la població pot identificar els símptomes freqüents d’insuficiència cardíaca, d’aquí l’interès a celebrar aquesta setmana de divulgació de la malaltia. Si voleu accedir al programa complet, cliqueu aquí.

Col·labora amb “El cor de l’Hospital de Bellvitge”, Novartis que, com a companyia compromesa amb la cura de la salut i la qualitat de vida de les persones, dedica una especial atenció a promoure mesures per a conscienciar sobre l’impacte que tenen malalties com les cardiovasculars en el dia a dia de les persones que les pateixen.

La insuficiència cardíaca és la incapacitat del cor per expulsar prou quantitat de sang per satisfer les necessitats de l’organisme. Provoca, entre altres, sensació d’ofec (dispnea), dificultat per respirar quan s’està estirat (ortopnea), cansament anormal (fatiga muscular), retenció de líquids (edema) i mans fredes (mala circulació). El 50% dels pacients moren 5 anys després de ser diagnosticats.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.