Leo Messi dóna suport a la recerca en càncer a la infància i l’adolescència a Vall d’Hebron

CbQBmH8WwAApXfmLeo Messi torna a ajudar a la investigació en càncer infantil a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. En aquesta ocasió, el jugador del Futbol Club Barcelona ha finançat, a través de la Fundación Leo Messi, el sou d’una gestora de dades que donarà suport durant tot aquest any al grup de Recerca Translacional en Càncer a la Infància i l’Adolescència del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), liderat pel Dr. Josep Sánchez de Toledo.

La Dra. Míriam Vidal s’ha incorporat recentment per ajudar a la coordinadora d’estudis d’assaigs clínics en càncer infantil.  La seva tasca és gestionar totes les dades dels pacients que s’han d’incorporar a un assaig clínic: com es troben, antecedents, quina és la seva resposta al tractament, etc. Per a ella, la seva feina és molt gratificant perquè, segons assegura, “amb la meva petita aportació, estic contribuint a millorar la vida dels nens, que per a tots els que treballem aquí són el més important”.

El Dr. Josep Sánchez de Toledo comenta que aquesta aportació de la Fundación Leo Messi complementa els esforços del Servei d’Oncohematologia Pediàtrica, del VHIR i d’altres associacions “per tal de millorar la qualitat assistencial, la recerca i el benestar dels nens i adolescents afectats pel càncer, així com de les seves famílies”. D’altra banda, subratlla que “la incorporació de la Dra. Vidal millora l’equip multidisciplinar que porta a terme la recerca en càncer de la infància i l’adolescència”.

El grup de recerca es dedica a trobar nous mitjans diagnòstics i nous tractaments per combatre el càncer en aquestes edats. El grup està directament vinculat a l’hospital, que és un centre de referència internacional en el tractament del càncer i les malalties hematològiques en infants. El Servei d’Oncohematologia Pediàtrica compta amb una unitat d’assaigs clínics per a tractaments innovadors que permet l’accés a les últimes teràpies que s’estan provant al mercat, i pertany al Innovative Therapies for Children with Cancer (ITCC) Consortium.  La seva experiència, recursos humans i tecnologia els permeten oferir una atenció multidisciplinària i integral als pacients i les seves famílies, cobrint tots els procediments diagnòstics i els tractaments més avançats.

La Fundación Leo Messi, compromesa amb Vall d’Hebron

Aquesta no ha estat la primera vegada que la Fundación del millor jugador del món ajuda als infants ingressats a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. L’any passat va finançar la construcció de l’Espai Barça: una àrea lúdica de 45m2 situada a l’Àrea Maternoinfantil de l’hospital per millorar l’estància i la recuperació dels infants i adolescents ingressats. L’àrea compta amb audiovisuals i jocs electrònics, d’entre d’altres, relacionats amb el món de l’esport, que contribueixen al desenvolupament físic, mental i emocional dels pacients. A banda d’aquest espai, la Fundación Messi també va finançar la remodelació de la sala d’espera d’urgències pediàtriques del mateix hospital.

L’any 2011, la Fundación Leo Messi va signar convenis per formar metges d’Argentina especialistes en pediatria a l’Hospital Vall d’Hebron, l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital Germans Trias. L’objectiu del projecte va ser ajudar a oferir un millor tractament mèdic i educatiu als nens més necessitats d’Argentina i tot el món.

Finalment, des de fa més de 5 anys, infants i pacients gaudeixen del parc infantil situat a la Plaça Messi, davant de l’hospital. Es tracta d’un espai de jocs adaptat, que permet als pacients accedir als diferents espais lúdics i desenvolupar determinades habilitats motores. El parc va ser finançat, entre d’altres entitats, per la Fundación Leo Messi juntament amb l’hospital.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.