L’Hospital de Viladecans crea Clau, una App per gestionar les incidències a infermeria

foroclauEls professionals d’infermeria de l’Hospital de Viladecans han estrenat aquest mes Clau, una aplicació per a mòbils que ajuda a organitzar els corretorns (personal no adscrit a un servei fix que cobreix absències i fa reforços). L’objectiu és que aquestes persones sàpiguen només creuar la porta de l’hospital quin lloc de treball tenen assignat aquell dia, sense necessitat de passar pel despatx de Recursos Humans com fins ara. També permet als supervisors solventar d’una forma més àgil i immediata les incidències.

Per posar en marxa aquesta projecte l’Hospital de Viladecans ha comptat amb la col·laboració de l’empresa de solucions mòbils Zinkapp, que ha dissenyat una App a mida. A més, Denario, el programa de gestió de Recursos Humans que utilitza l’hospital, ha adaptat els seus servidors a l’aplicació. Clau es pot descarregar de manera gratuïta en telèfons Apple o Android que suportin la tecnologia Bluetooth 4.0.

Perquè la iniciativa funcioni ha calgut implementar la tecnologia Ibeacon (sensors sense fils) a les entrades de l’hospital. D’aquesta manera, quan el corretorn passa  per la porta, rep un missatge emergent al mòbil que l’indica a quina planta i servei ha d’incorporar-se. Amb això s’aconsegueix que el canvi de torn sigui més ràpid i s’optimitza el temps assistencial real.

“En un hospital obert les 24 hores al dia es produeixen moltes incidències i la planificació que has fet al matí potser a la tarda ja no serveix perquè un professional es posa malalt o s’incrementa la feina a Urgències -explica Cèlia Reyes, subdirectora d’Infermeria de l’Hospital de Viladecans. Disposar d’una eina com aquesta, que permet consultar la disponibilitat del personal i assignar-li un lloc de feina de manera immediata,  farà més fàcil la gestió de Recursos Humans”.

En aquesta primera fase es podran beneficiar de Clau els corretorns i supervisors d’Infermeria, però si l’aplicació funciona el seu ús es podria estendre a altres col·lectius i/o a altres hospitals.

APP ClauAmb aquesta App l’Hospital de Viladecans se suma a la llista de centres sanitaris de tot el món que cada vegada més decideixen apostar pel desenvolupament d’una solució mòbil, ja sigui per millorar la gestió, facilitar informació al pacient, reforçar la relació entre metge i malalt entre visites o ajudar en la recerca.

Jornada sobre tecnologia i salut a l’Hospital de Bellvitge

Prova de la interacció creixent entre el món sanitari i la tecnologia és la jornada que se celebrarà el proper dijous 11 de febrer a l’Hospital Universitari de Bellvitge en el marc del Mobile World Congress 2016. La sessió porta per títol “La tecnologia aplicada a la salut i la recerca” i té com objectiu mostrar les novetats de les tecnologies mòbils aplicades a l’àmbit científic i sanitari. L’organitza l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de L’Hospitalet i Global System for Mobile Communications Association (GMSA), amb la col·laboració de l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge. Hi participarà, entre d’altres, Joan Cornet, director de mHealth al Mobile World Capital Barcelona.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.