L’atenció primària del Bages estudia la incidència del tabaquisme passiu entre els joves d’11 a 14 anys

tabacEls equips d’atenció primària de Súria i de Navarcles-Sant Fruitós-Santpedor de l’ICS a la Catalunya Central han fet un estudi entre gairebé 200 alumnes de 1r d’ESO de sis poblacions bagenques, per valorar el nivell d’incidència del tabaquisme passiu entre aquest col·lectiu. Els resultats apunten que un 57% dels alumnes, d’entre onze i catorze anys, pateixen tabaquisme passiu a casa.

Tot i que, segons l’estudi, el 92% dels joves són conscients de les afectacions que els pot suposar el fum aspirat, un 48% pertanyen a famílies en què algun dels pares és fumador. Del 57% que són víctimes de tabaquisme passiu, un 49% pateixen aquest tipus de tabaquisme a la mateixa habitació i un 36%, al cotxe. En el 84% dels casos, la causa del tabaquisme passiu són els pares.

Les dades -que es van presentar a la VI Jornada de Prevención y Control del Tabaquismo del Comité Nacional para la Prevención del Tabaquismo i a la V Jornada del Pla de Salut de Catalunya-, s’han obtingut a través d’una enquesta anònima realitzada a joves de Navarcles, Talamanca, Mura, Súria, Callús i Palà que estudien en instituts de Navarcles i Súria.

D’entre les principals conclusions de l’estudi, els professionals sanitaris apunten la conveniència de redoblar els esforços per tractar i donar informació als adults fumadors sobre el tabaquisme passiu a què sotmeten les persones del seu entorn.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.