Els CAP Drassanes i Lluís Sayé del barri del Raval col·laboren en el projecte comunitari Escola de salut  

equips_Raval_CAPDrassanes_CAPLluisSaye_APBCN_2016_02Els professionals del CAP Drassanes i el CAP Lluís Sayé, de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut, participen en l’activitat comunitària del barri del Raval Escola de salut per promoure un envelliment saludable mitjançant l’educació en salut i la creació de relacions socials entre les persones grans que viuen soles.

Les 21 sessions educatives, que es realitzaran al Casal de Barri Folch i Torres, estan formades per grups d’uns cinquanta usuaris que s’han seleccionat per la seva especial vulnerabilitat. En la creació d’aquest projecte s’hi han implicat diverses entitats del Raval  i també professionals de gestió de casos, infermeria, medicina i treball social del CAP Drassanes i el CAP Lluís Sayé, que organitzen les sis sessions relacionades amb tenir cura de la pròpia salut.

L’Escola de salut ja funciona a diversos barris de la ciutat i aquest mes de gener s’inicia la segona edició al barri del Raval amb el lideratge de la Fundació Tot Raval. Les sessions són de dues hores i no només aporten educació de salut, sinó que creen una xarxa de relacions entre persones grans que s’han quedat soles. Aquest programa s’emmarca dins el Projecte d’intervenció comunitària intercultural impulsat des de l’any 2010 per l’Obra Social ‘la Caixa’.

La Fundació Tot Raval dinamitza diferents espais de treball i participació, per tal d’analitzar conjuntament la realitat del barri i oferir solucions de forma consensuada i conjunta, compartint i optimitzant els recursos existents. El treball en xarxa i la generació de sinergies entre més de seixanta entitats del barri repercuteix positivament en els seus usuaris i usuàries i en la població en general, perquè parteix d’una visió integral que incideix en els àmbits social, cultural i econòmic i comercial.

L’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat fomenta el treball en xarxa en el desplegament de les activitats comunitàries en què participen els equips d’atenció primària, ja que el 80% dels determinants de la salut són socials.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.