Els hospitals de l’ICS realitzen 518 trasplantaments durant l’any 2015

VH_quirofanEls hospitals Vall d’Hebron (general i maternoinfantil), Bellvitge i Germans Trias i Pujol, gestionats per l’Institut Català de la Salut (ICS), van dur a terme 518 trasplantaments d’òrgans l’any 2015, un 10,4% més que durant el 2014. D’aquests trasplantaments, 335 han estat de ronyó; 94, de fetge; 30, de cor; 58, de pulmó, i 1, de pàncrees. Els trasplantaments realitzats als centres terciaris de l’ICS representen el 54% del total realitzat als hospitals catalans.

Els centres de l’ICS també lideren les donacions d’òrgans procedents de cadàver. En total, durant 2015, Vall d’Hebron, Bellvitge, Germans Trias, Trueta, Joan XXIII i Arnau de Vilanova van registrar 145 donants, un 37% més que a l’any 2014. D’aquests 145 donants, 104 estaven en situació de mort encefàlica i 41, de mort per asistòlia (aturada cardíaca). Aquesta xifra representa el 56,6% del total de les donacions procedents de cadàver de tot Catalunya.

L’Hospital Vall d’Hebron està acreditat per l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) per realitzar trasplantaments de ronyó, de fetge, de pulmó i d’intestí en adults i en infants, així com de cor en infants. L’Hospital de Bellvitge té l’acreditació per realitzar trasplantaments de ronyó, de fetge i de cor en adults, i l’Hospital Germans Trias, per dur a terme trasplantaments de ronyó i de pàncrees, també en adults.

Nombre de trasplantaments realitzats en hospitals de l’ICS durant 2015
taula-trasplantaments

A més, els vuit hospitals de l’ICS (Vall d’Hebron, Bellvitge, Germans Trias, Arnau, Joan XXIII, Trueta, Verge de la Cinta i Viladecans) estan acreditats per poder implantar diversos teixits i cèl·lules, i tots excepte l’Hospital de Viladecans, tenen autorització per obtenir-ne.

Rècord

A tot Catalunya, l’any 2015 s’ha assolit un rècord històric en el nombre de trasplantaments d’òrgans realitzats. En total, s’hi han dut a terme 954 trasplantaments, cosa que situa el nostre país entre els que més trasplantaments realitzen al món.

Vegeu més informació sobre les dades d’activitat de trasplantament i donació al web del Departament de Salut

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.