L’atenció primària d’Osona fa un estudi per avaluar la incidència de la desnutrició en pacients crònics complexos

malalt-crònicEls centres d’atenció primària de l’ICS a la comarca d’Osona estan fent un estudi per detectar i avaluar quin percentatge de pacients que tenen diverses malalties cròniques presenten problemes de desnutrició. Estudis recents demostren que les persones que tenen més de 75 anys i són pacients crònics complexos tenen el doble de probabilitats de patir desnutrició que la resta de persones ancianes.

A l’estudi, que s’està fent als centres osonencs, hi han participat 384 pacients de diferents poblacions de la comarca i hi estan treballant professionals de diversos equips d’atenció primària. L’objectiu és disposar de dades actualitzades i fiables de l’estat nutricional dels pacients crònics complexos, avaluar els factors socials i sanitaris que poden intervenir en el desenvolupament de desnutrició, i aplicar correctament l’estratègia d’abordatge d’aquest problema. Es preveu que la recollida de dades finalitzi el proper mes de febrer.

La desnutrició relacionada amb la malaltia és un problema comú a tots els nivells de l’atenció sanitària, que afecta fonamentalment la gent gran. Els darrers anys, des del sector sanitari s’ha anat evolucionant cap a la detecció i el control d’aquest tipus de problemes crònics.

En el cas dels pacients crònics complexos, el risc de desnutrició (juntament amb la seva fragilitat a causa de les diverses malalties cròniques que pateixen) els provoca una evolució pitjor de l’estat de salut i un consum més elevat de recursos sanitaris.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.