Un projecte que es porta a terme a Sallent rep un prestigiós premi de salut comunitària

IMG-20151221-WA0007Un grup de vuit professionals de l’Equip d’Atenció Primària de Sallent ha rebut recentment el I Premi Camfic – Albert Ramos que atorga la Societat Catalana de de Medicina Familiar i Comunitària per a projectes de salut comunitària. Aquesta iniciativa es va presentar el mes de novembre de 2013 i compta amb la implicació d’associacions de veïns, casals de la gent gran, l’associació de discapacitats ASPRODIS, Càritas, Adona’t, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i altres agents socials.

Gràcies a aquest projecte, que rep el nom d’ASACO, es va crear un grup de salut comunitària al municipi de Sallent, que agrupa professionals de la salut i ciutadans.

Un dels objectius bàsics ha estat i és el de reduir el risc d’aïllament social de persones grans. Un resultat molt tangible són els “Dinars acompanyats”, que asseguren que persones susceptibles d’exclusió accedeixin al servei de dinar del Casal de la Gent Gran. La selecció es fa de forma coordinada entre professionals sanitaris de l’ICS i de serveis socials de l’Ajuntament.

En el decurs de l’any passat, i en el marc d’aquest projecte, es van analitzar múltiples dades demogràfiques i econòmiques i es van portar a terme entrevistes grupals i enquestes a la població per poder conèixer millor el perfil de salut comunitària del municipi de Sallent.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.