El Comitè Ètic d’Investigació Clínica de l’Arnau celebra el seu 20è aniversari

Façana de l'Hospital Arnau de Vilanova de LleidaAmb motiu del vintè aniversari de l’acreditació del Comitè Ètic d’Investigació Clínica (CEIC), s’organitza a la sala d’actes de l’Arnau una sessió científica per analitzar els reptes que actualment es plantegen a l’hora de dur a terme la recerca mèdica en persones.

Aquests vint anys representen la feina feta de manera ininterrompuda pels membres que han format i formen part del Comitè. D’acord amb la Llei del medicament, tots els projectes d’investigació clínica amb medicaments i productes sanitaris han de ser aprovats prèviament per un comitè ètic d’investigació clínica; aquesta és una de les tasques principals que du a terme el CEIC.

El Comitè està format per un grup heterogeni de professionals, entre els quals hi ha professionals de medicina, d’infermeria, de farmàcia, llicenciats en dret, especialistes en bioètica i personal aliè a les professions sanitàries.

A aquesta sessió científica, que s’organitza per celebrar el 20è aniversari del CEIC, hi assistirà el director del Programa de tumors sòlids pediàtrics al Dana-Farber Cancer Institute de la Universitat de Harvard, Carlos Rodríguez Galindo. A més, també s’hi durà a terme una taula rodona, amb el títol “Llums i ombres de la recerca mèdica en persones”, a càrrec dels doctors Montse Esquerda, Xavier Bosch Aparici, Xavier Matias-Guiu i Carlos Rodríquez. Joan Viñas Salas, primer president del CEIC i mediador de recerca (Ombudsdman) de l’IRBLleida, moderarà aquesta taula en què es tractaran temes com ara les dificultats pràctiques, l’ètica i la mala praxis en recerca.

Aquest acte, que se celebra demà a la sala d’actes de l’Arnau, és un reconeixement a la tasca desenvolupada en recerca mèdica en persones a la Regió Sanitària de Lleida durant aquests anys.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.