Amb motiu del vintè aniversari de l’acreditació del Comitè Ètic d’Investigació Clínica (CEIC), s’organitza a la sala d’actes de l’Arnau una sessió científica per analitzar els reptes que actualment es plantegen a l’hora de dur a terme la recerca mèdica en persones.
Aquests vint anys representen la feina feta de manera ininterrompuda pels membres que han format i formen part del Comitè. D’acord amb la Llei del medicament, tots els projectes d’investigació clínica amb medicaments i productes sanitaris han de ser aprovats prèviament per un comitè ètic d’investigació clínica; aquesta és una de les tasques principals que du a terme el CEIC.
El Comitè està format per un grup heterogeni de professionals, entre els quals hi ha professionals de medicina, d’infermeria, de farmàcia, llicenciats en dret, especialistes en bioètica i personal aliè a les professions sanitàries.
A aquesta sessió científica, que s’organitza per celebrar el 20è aniversari del CEIC, hi assistirà el director del Programa de tumors sòlids pediàtrics al Dana-Farber Cancer Institute de la Universitat de Harvard, Carlos Rodríguez Galindo. A més, també s’hi durà a terme una taula rodona, amb el títol “Llums i ombres de la recerca mèdica en persones”, a càrrec dels doctors Montse Esquerda, Xavier Bosch Aparici, Xavier Matias-Guiu i Carlos Rodríquez. Joan Viñas Salas, primer president del CEIC i mediador de recerca (Ombudsdman) de l’IRBLleida, moderarà aquesta taula en què es tractaran temes com ara les dificultats pràctiques, l’ètica i la mala praxis en recerca.
Aquest acte, que se celebra demà a la sala d’actes de l’Arnau, és un reconeixement a la tasca desenvolupada en recerca mèdica en persones a la Regió Sanitària de Lleida durant aquests anys.