S’instal·len aparells digitals de radiologia a les consultes d’odontologia de tots els EAP de l’ICS a Girona

DSC_0194_baixAquest desembre s’està completant el procés d’instal·lació d’aparells digitals radiològics a les consultes d’odontologia dels els equips d’atenció primària (EAP) de l’ICS a Girona. Es tracta d’uns captadors d’imatges d’última generació que milloren notablement la qualitat de les imatges que s’obtenen i que de forma automàtica les integren a la història clínica del pacient, amb els avantatges que això suposa per al seguiment del tractament que duen a terme els professionals d’odontologia. Una altra de les millores que aporten aquests aparells és la disminució de la irradiació a què se sotmeten els pacients amb la pràctica de les proves radiològiques, especialment els infants, ja que els equips permeten ajustar al màxim les zones bucals que cal estudiar.

L’alta resolució de la imatge i la immediatesa a obtenir-la també afavoreixen la comprensió del pacient sobre el resultat de la prova, atès que des de la mateixa cadira d’odontologia pot veure en una pantalla la imatge que s’ha obtingut i seguir amb més detall les explicacions del professional sobre el diagnòstic, ja sigui en el cas d’una revisió bucal ordinària, d’algun tipus de càries que no es percep a simple vista o bé, fins i tot, d’un procés d’extracció de peces dentals.

Al mateix temps, els nous aparells contribueixen a la millora mediambiental, pel fet que la digitalització del procés evita l’ús de plaques i líquids reveladors i fixadors i, en conseqüència, estalvia els residus que generava aquest sistema d’estudi d’imatges.

El procés d’instal·lació de la radiologia intraoral digital es va iniciar l’any passat a cinc EAP de la demarcació (Arbúcies-Sant Hilari Sacalm, Sils, Santa Coloma de Farners, Sant Feliu de Guíxols i Figueres), i al llarg d’aquest any s’ha anat estenent fins a tenir coberts els 26 equips que formen l’atenció primària de l’ICS a Girona, distribuïts per les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Ripollès, la Garrotxa, el Pla de l’Estany, la Selva, el Gironès i l’Alt Maresme, fins a donar servei a una població assignada de gairebé 600.000 usuaris.

La seva implantació ha suposat una inversió de 307.000 euros.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.