El CAP Casernes de Barcelona ciutat inaugura una exposició fotogràfica que posa la mirada en la cura de les persones grans

expo-Radars_infermeraCAPSantAndreu_foto_ana_ramosDes del 17 de desembre i fins al 14 de gener, les parets de la sala d’espera del Centre d’Atenció Primària Casernes es transformen en galeria d’exposició per a les poc més de vint fotografies que componen la mostra “Les persones grans i les que en tenen cura”. Les fotografies que s’hi exposen recullen episodis i situacions protagonitzats per les persones grans i aquelles que les cuiden, que sovint són professionals de la salut o del treball social, però també familiars, amics i persones voluntàries. L’objectiu de la mostra és generar una reflexió sobre l’envelliment i sobre la importància que té aquesta comunitat que cuida les persones grans en la millora de la seva qualitat de vida.

L’autora de les fotografies de l’exposició, la fotoperiodista Ana Ramos, afirma que amb aquestes imatges pretén “destacar la importància i la necessitat d’una cura digna, que respecti la voluntat i la individualitat de cadascú”, i ho fa visibilitzant “l’alegria i les ganes de seguir aprenent de les persones grans”.

Aquesta mostra va sorgir com una iniciativa de la fotògrafa, que es va acabar configurant en una exposició, amb el suport del Centre de Serveis Socials de Sant Andreu, en el marc del projecte d’acció comunitària Radars de l’Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració del teixit associatiu, d’entitats comunitàries del barri de Sant Andreu i dels dos centres d’atenció primària de l’ICS que hi tenen seu: el CAP Sant Andreu i el CAP Casernes, que ara allotja l’exposició final.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.