Elvira Fernández Giráldez és nomenada directora de l’IRBLleida

EFernandez_2015_baixEl Patronat va valorar l’experiència en recerca de la doctora Fernández, així com la seva destacada tasca assistencial al capdavant del Servei de Nefrologia de l’HUAV, com a mèrits per rebre l’encàrrec d’impulsar la nova etapa de l’Institut després del fructífer període liderat pel doctor Xavier Matias-Guiu.

La nova Direcció té com a reptes immediats la renovació de l’acreditació de l’IRBLleida com a institut d’investigació sanitària reconegut per l’Instituto de Salud Carlos III, el lideratge de projectes europeus i la captació de talent que permeti assegurar el futur de la institució.

Elvira Fernández Giráldez

Natural de Cadis, va llicenciar-se en medicina l’any 1972 a la Universitat de Cadis per, posteriorment, especialitzar-se en l’àrea de nefrologia a l’Hospital Clínic de Barcelona l’any 1981. Va ser l’any 1988 que va iniciar la seva trajectòria al Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV). Va ser cap de secció l’any 1993 i cap de servei des de l’any 1997 fins ara. L’any 1991 va doctorar-se a la Universitat de Lleida (UdL).

La Dra. Fernández compagina la seva tasca assistencial amb la docència com a professora titular de Facultat de Medicina a la UdL i amb la recerca translacional a l’IRBLleida, al capdavant del Grup de Recerca consolidat de Nefrologia Experimental de l’IRBLleida. Actualment, és també membre de la Societat Espanyola de Nefrologia, de la qual és secretària de la Junta Directa, i és membre del Comitè Científic Intern de l’IRBLleida des de 2004.

La seva àrea d’interès en recerca són les alteracions del metabolisme mineral i la patologia vascular del malalt renal. Dirigeix una àrea d’investigació de recerca translacional centrada en el paper vascular de la vitamina D i els mecanismes moleculars implicats, i una altra àrea de recerca clínica que desenvolupa la seva activitat en la Unitat de Detecció i Tractament de les Malalties Aterotrombòtiques a l’HUAV (UDETMA).

Ha escrit més de 150 articles en revistes de prestigi nacional i internacional, ha dirigit catorze tesis doctorals i ha participat en diversos projectes de recerca.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.