Neix ‘Cívics’, una nova revista corporativa adreçada a tots els professionals de la institució

fotoportadacivicsUna nova revista que convida a la lectura i l’anàlisi en profunditat. Avui l’Institut Català de la Salut (ICS) posa en marxa un nou canal de comunicació corporatiu: la revista Cívics. Es tracta d’una publicació trimestral que té l’objectiu d’explicar i donar visibilitat a les nombroses iniciatives que es desenvolupen dins la institució i que sovint són poc conegudes o, fins i tot, passen desapercebudes més enllà del centre on s’estan fent. Un nou espai que dóna veu als professionals, als usuaris i als ciutadans de tot el territori i que pretén complementar la resta de canals d’informació corporatius ja existents.

La revista Cívics inclou articles, reportatges, entrevistes, recomanacions i opinions que permetran fomentar la reflexió i la participació. També hi tindran un especial protagonisme els drets i els deures de la ciutadania amb relació a la salut i l’atenció sanitària, no tan sols des del punt de vista del seu coneixement, sinó de la promoció del seu compliment en tots els àmbits de l’organització.

Precisament, en aquesta ocasió, el tema central de la publicació tracta de l’evolució dels drets i deures en salut i del nou Programa Cívics, que promou un canvi de cultura en tots els procediments de l’ICS amb l’objectiu de fer una gestió transversal centrada en la persona. Aquest apartat, anomenat A fons, presenta un decàleg sobre el nou Programa, una entrevista amb Joan Lluís Piqué, gerent d’Atenció Ciutadana del Servei Català de la Salut, i una enquesta a diversos professionals, pacients i ciutadans sobre la implantació del Programa.

El número 0 de la publicació també inclou una conversa entre Carles Capdevila, periodista i director fundador del diari Ara, i Josep Tabernero, director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia. Tots dos han parlat sobre la relació que han establert arran de la malaltia que pateix Capdevila, un càncer colorectal, sobre drets i deures, i sobre la importància de la comunicació en la salut, entre d’altres temes.

A més, hi ha dues seccions (Projectes que avancen i Està passant al territori) que repassen l’actualitat de l’organització des d’un punt de vista general i per territoris. El lector també hi pot trobar les notícies més rellevants dels darrers mesos a la institució, recomanacions d’interès i una agenda d’actes.

Properament, també hi haurà disponibles alguns exemplars de lectura compartida en paper als centres de treball.

La revista en format digital està disponible en el següent enllaç.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.