Les Terres de l’Ebre acullen la primera presentació del Programa Cívics, el nou instrument de l’ICS per a la promoció dels drets i deures del pacient i el foment de la participació

2015_presentacio_civics_02_baixaLa presentació de l’acte centrat en el Programa Cívics, que va tenir lloc al Teatre Auditori Felip Pedrell, va anar a càrrec d’Emili Lehmann, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tortosa, i d’Albert Gómez, director dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre. Hi van assistir una seixantena de persones entre professionals de l’ICS i d’altres entitats proveïdores, i també representants d’associacions de pacients, la URV i la societat en general. Així mateix, la responsable d’Atenció a la Ciutadania de l’ICS, M. Rosa Torres, i la coordinadora del Programa, Ana Martí, van acompanyar Antoni Juan en la presentació.

Durant la seva exposició, Juan va ressaltar la importància de la gestió centrada en la persona i els professionals, i en la presa de decisions compartides, cosa que comporta un canvi de cultura en tots els procediments de l’ICS amb l’objectiu de fomentar la millora dels resultats.

El desplegament del Programa, impulsat per la Direcció Assistencial de l’ICS, parteix de més de 100 accions proposades per professionals, pacients i ciutadania que s’aniran ampliant amb noves aportacions. Ha coincidit en el temps amb l’actualització de la Carta de drets i deures de la ciutadania en relació amb la salut i l’atenció sanitària del Departament de Salut, referència fonamental en la seva articulació.

L’acte va concloure amb nombroses aportacions del públic assistent.

Avui divendres, 11 de desembre, hi ha una nova reunió informativa a la Catalunya Central, a la Fundació Universitària del Bages de Manresa. A partir del mes de gener, se’n duran a terme més a la resta de territoris.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.