Els CAP de Barcelona ciutat de l’ICS col·laboren en La Marató de TV3 amb activitats dirigides a prevenir la diabetis tipus 2 i l’obesitat

 

CAP_PareClaret_LaMarato_estefaria_farret_APBCN_2015L’atenció primària de l’ICS a Barcelona ciutat col·labora en la jornada solidària de TV3 mitjançant activitats que serviran per recollir els donatius de la població a La Marató 2015 i, també, per prevenir el risc de patir diabetis tipus 2 i obesitat.

El CAP Pare Claret i el CAP Sant Rafael realitzaran el test de Findrisk els dies 4, 10, 11 i 12 de desembre i oferiran consells de vida saludable, perquè la pèrdua de pes i l’exercici físic milloren la sensibilitat a la insulina i, així, es pot retardar o, fins i tot, prevenir la diabetis. Al CAP Trinitat Vella realitzaran una sessió d’activitat aeròbica.

Atès que un 85% de les persones amb diabetis són obeses, els professionals de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS organitzen activitats durant tot l’any per millorar els hàbits de salut, com els tallers de cures de l’anomenat peu diabètic. El CAP Adrià i el CAP Besòs tenen dos grups del Programa Pacient Expert de Catalunya® que treballen en diabetis tipus 2 i en obesitat, respectivament. Aquests grups disposen d’un pacient que explica als altres quina és la seva experiència amb la malaltia i amb el tractament, sota la tutela de professionals d’infermeria.

Un 70% dels casos de diabetis tipus 2, la coneguda com a no insulinodependent, es podrien prevenir amb un canvi en l’estil de vida; per això, l’educació sanitària en l’atenció primària és imprescindible.

Dieta mediterrània per prevenir la diabetis

L’estudi “Prevenció amb dieta mediterrània (PREDIMED)”, en què participen professionals de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS, conclou que l’anomenada dieta mediterrània redueix fins a un 40% l’aparició de diabetis, fins i tot sense reducció de pes.

Activitats dels CAP de Barcelona Ciutat de l’ICS obertes a la participació lliure de la ciutadania

Divendres, 4 i 11 de desembre

de 9 h a 19 h

CAP Pare Claret

Planta baixa del CAP
1.Consells de vida saludable
2.Mesura de l’índex de massa corporal per detectar obesitat
3.Test de Findrisk per detectar el risc de diabetis tipus II

Dijous, 10 de desembre

de 12 h a 13.15 h

CAP Sant Rafael

Centre Cívic de la Casa Groga
1.Consells de vida saludable
2.Test de Findrisk per detectar el risc de diabetis tipus II

Divendres, 11 de desembre

de 11 h a 13 h

CAP Trinitat Vella

Casal de gent gran de la Trinitat Vella
1.Activitat aeròbica de manteniment

Dissabte, 12 de desembre

de 12 h a 13.15 h

CAP Sant Rafael

Centre Cívic La Teixonera
1.Consells de vida saludable
2.Test de Findrisk per detectar el risc de diabetis tipus II

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.